18 жовт. 2017 14:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

122

0

Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії»

Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії»

 У Вінниці жінки презентували благодійний проект 


Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії»

  Переможниці конкурсів краси «Місіс Україна», «Місіс Світу» об’єднались щоб допомогти дітками, які виховуються в інтернатних закладах. Більшість красунь є багатодітними мамами, вони переконані, що діти це наше майбутнє, і незалежно від місця виховання, кожна дитина повинна бути щасливою. 18 жовтня у Вороновицькому дитячому будинку Місіс Україна Земна куля 2017 Ірина Келлер, мама шести діток, разом з колегами проведуть благодійну акцію «Краса української душі». Також жінки планують реалізувати в Україні амбітний проект для дітей «Дім мрії» - створення соціально-реабілітаційних центрів для дітей-сиріт, де діти навчатимуться за сучасними методиками, які вже отримали позитивні відгуки в світовій практиці.

«У нас в Україні є велика проблема - лише 10% дітей, які виходять з дитбудинків чи інтернатів мають біль-менш нормальне життя. Інші 90% не знають, як жити в сучасному світі, не розуміють що таке сім’я, як будувати взаємовідносини в суспільстві за межами інтернатного закладу.

Ця освіта, яка є зараз в дитячих будинках ще з Радянського Союзу, вона застаріла. У нас на сьогоднішній день є шанс це змінювати.

Сьогодні разом з дівчатами відвідаємо дитячий Вороновицький будинок, де для діток привеземо багато подарунків, іграшок, засобів гігієни, взуття. Також буде цікавий інтерактив. Діти будуватимуть і розмальовуватимуть будинок своєї мрії», - розповідає голова ГО «ВО Розвиток.Розвиток» Ірина Борзова, яка долучилась до акції.

Журналіст Вінниця.info поспілкувалась із засновницею та Президентом Благодійного фонду «Долоні долі» Іриною Келлер. Жінка має низку нагород, серед яких номінація Місіс Україна Земна куля 2017, і є багатодітною мамою. Ірина разом з чоловіком виховує 6 діток.

- Благодійна акція по допомозі діткам проводиться по всій Україні. Які ще міста, окрім Вінниці, охоплені увагою?

- Ми вже були у Черкасах і Макарові, Вінниця це третє місто. Після Вінниці ми зупиняємо акцію «Краса української душі». Далі ми презентуємо проект і працюватимемо без акції, просто відвідуватимемо дитячі будинки і даруватимемо дітям подарунки.

В кожен дитбудинок, який ми відвідували ми привозили великі будинки з еко-картону і діти фарбами розмальовували і показували яким бачать будинок своєї мрії.

- Як з’явилась ідея проекту «Будинок мрії»?

- Основною місією благодійного фонду «Долоні долі» є будівництво соціально-реабілітаційного центру для дітей, як потребують соціальної допомоги. Це або діти сироти, або діти у яких ще не має статусу сироти, але вони потребують соціально підтримки, можливо діти, яких вилучили з сімей, чи неблагополучні сім’ї… Більше дітей, які виховують в інтернатах, це не сироти. Нажаль, наше суспільство говорить про те, що батьки не можуть утримувати дітей, тому держава повинна їм у цьому допомагати. І ось місія нашого Фонду створити будинок мрії, де будуть виконуватися мрії дітей, які стали сиротами, або виявилися у важких життєвих обставинах. Їх там будуть виховувати за новими технологіями розвитку. Стратегія наша зрозуміла, єдине що ми зараз хочемо зрозуміти, який саме це буде центр і які функції він буде виконувати. Але що це буде центр соціально-психологічної допомоги дітям, це однозначно.

В ідеалі хотілося б побудувати не тільки один будинок і забути. Хотілося б такі центри будувати по всій Україні. Але потрібно спочатку зробити перший будинок, показати, що діти щасливі, що вони отримують те, що бажають. Можливо це буде реставрація вже існуючої будівлі, щоб зекономити фінанси. Ми будемо залучати іноземні донорські кошти, меценатів, можливо, частину бюджетних коштів будемо просити. Будемо звертатися і до керівництва різних областей.

На сьогоднішній день відгукнулась Луганська область. Мені дуже приємно що саме ця область відгукнулася, тому що я там народилася, там живуть мої рідні. Тому, я хочу перший центр побудувати саме там. Будинок плануємо створити на 20 максимум 30 діток.

Важливо, що діти в центрі не будуть навчатися, вони ходитиму до школи, які всі діти. Вони повинні спілкуватися з людьми, щоб вони не жили у своєму окремому світі. У нас всі діти однакові і всі мають право на освіту.

Ця ідея виникла ще в дитинстві. Мені завжди хотілося за кимось доглядати, материнство в мене в крові. На протязі багатьох років мене супроводжує бажання бути корисною дітям. Тема дітей для мене дуже болюча, душевна.

Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії»

- Ірино, Ваша родина має будівельну компанію. Переможниця конкурів краси та багатодітна мама розуміється на будівельних матеріалах?

- Керівником будівельної компанії є мій чоловік. Мені важко у всьому було розбиратися. Але по суті в мене не було вибору. Хоча в мене економічна освіта, з будівельним нахилом.

Ми відкрили будівельний магазин і мені приходиться розбиратися у всіх тих гаєчках, болтиках, клеях, викрутках… Бувають такі ситуації, коли продавець не виходить по якихось причинах на роботу, то тоді я працюю самостійно, та й діти допомагають.

- Розкажіть про конкурс «Місіс Україна Земна куля 2017».

- Конкурс «Місіс Україна Земна куля» збирає учасниць з більш ніж 70 країн планети. Він вважається на сьогоднішній день самим престижним конкурсом земної кулі. Престижним не в самій організації чи проведенні, а в тому що збирає жінок, які мають свої проекти, в основному благодійні. Під час конкурсу збирається багато меценатів та бізнесменів з усього світу.

Я поїду туди зі своїм проектом і у нас буде один вечір, який називатиметься «Personal profile». Ми будемо розповідати про себе, про свою діяльність. Сподіваюсь бути почутою міжнародним меценатами, і можливо, привезти в Україну якесь фінансування для свого проекту.

Фонд «Долоні долі» ще досить молодий і власних коштів для будівництва соціально-реабілітаційного центру ми не маємо. Конкурс буде проходити в грудні цього року і я буду представляти Україну з 4 по 12 грудня. Запрошую усіх дивитися і вболівати.

Разом з Іриною Келлер Місіс Україна Земна куля 2017 приїхала Анна Окрема 1-ша Віце Місіс Україна Всесвіт 2017, Анна Гомонова - First runner-up "Top of the world", "Princess of the Globe", 1-ша віце місіс"Mrs.Globe", "Mrs.Earth Ukraine" ,Ms.Universe Int"MRS Maximum та Євгенія Добриніна – Місіс Європа Україна 2016.

Благодійна акція «Краса української душі» розпочалася у вересні цього року. В рамках цього заходу українські королеви краси відвідують дитбудинки в різних населених пунктах України. Вже відвідали дитячі будинки в Макарові (Київська область) та у Черкасах. 18 жовтня вони планують відвідати Вороновицький дитбудинок, що на Вінниччині.

Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії» - фото 2 

Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії» - фото 3 

Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії» - фото 4 

Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії» - фото 5 

Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії» - фото 6

Переможниці конкурсів краси планують зробити «Будинок мрії» - фото 7

Вiнниця.info