20 листоп. 2015 14:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

88

0

Перша сесія Вінницької облради буде без «Батьківщини»?

Перша сесія Вінницької облради буде без «Батьківщини»?

 Від «Батьківщини» зареєструвався лише один депутат. Сесію можуть провести і без «команди Людмили Щербаківської» 


Перша сесія Вінницької облради буде без «Батьківщини»?

 Установча сесія Вінницької обласної ради відбудеться 27 листопада.

Відкривати першу сесію 7-го скликання, відповідно до законодавства, буде голова обласної виборчої комісії Роман Журавель, під час сесії мають обрати голову. В кулуарах йде розмова про те, що головою облради висунуть колишнього очільника облдержадміністрації, а нині начальника центру зайнятості Анатолія Олійника.

Відомо, що до Вінницької облради зайшли 8 партій, які подолали 5% бар‘єр. До початку сесії залишився тиждень, але Вінницька обласна виборча комісія зареєструвала лише 47 депутатів, після того ОВК засідань не проводила. Для проведення установчої сесії необхідно мати 2/3 депутатів. За інсайдерською інформацією необхідна кількість народних обранців таки буде, бо депутати від всіх партій, які пройшли до облради, крім «Батьківщини», від якої зареєструвався лише один кандидат, подали заяви на реєстрацію.

Виникає питання, чому депутати від «Батьківщини» майже повним складом не поспішають реєструватись? Адже відкритим залишилось питання максимум по двох депутатах – Ігорю Вернигору та Ганні Давиденко, щодо яких обласна виборча комісія чекає роз’яснень від ЦВК. Відомо, що Ганна Давиденко, пройшла депутатом до Вінницької міської ради, але сьогодні, 20 листопада міська виборча комісія не підтвердила факт її реєстрації.

Можливо, в «Батьківщині» й надалі йдуть якісь «торги». І якщо депутати від «Батьківщини» не встигнуть зареєструватись до 27 листопада, то перша сесія Вінницької обласної ради відбудеться без представників цієї політсили.

Нагадаємо, в «Батьківщині» розгорівся скандал через фальсифікації на виборах. Правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження за фактом підробки протоколу.

ВИННИЦА.info


0
0