18 січ. 2012 11:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Влада
0

76

0

Петро Кучевський очолив Апеляційний суд Вінницької області

Петро Кучевський очолив Апеляційний суд Вінницької області

Представляв нового керівника суду голова Вищого спеціалізованого суду із розгляду цивільних та кримінальних справ Леонід Фесенко


Петро Кучевський очолив Апеляційний суд Вінницької області

Голова Вищого спеціалізованого суду із розгляду цивільних та кримінальних справ Леонід Фесенко 17 січня представив колективу Апеляційного суду Вінницької області нового керівника – Петра Кучевського.

- Я вперше на Вінниччині, яка під сніжним вбранням видалась мені дуже мальовничим краєм, - сказав у своєму вступному слові Леонід Фесенко. - Але скажу одразу — фасад будівлі вашого суду мене здивував. Знаю, що Петру Васильовичу дістався важкий спадок і головна проблема усіх вітчизняних судів — повернення довіри громадян до Феміди. Тому бажаю йому повного розуміння в колективі, натхненної праці та підтримки обласної та міської влади. Бо в такому приміщенні суд не повинен працювати і сподіваюсь, що до мого наступного візиту фасад приміщення отримає достойний вигляд.

Новий голова Апеляційного суду, що має 29 років стажу роботи в органах юстиції відповів коротко, але дуже конкретно:

- Дякую за довіру колег і вас — Леонід Іванович, бо без довіри жоден суд і суддя не можуть сьогодні нормально працювати, - зазначив Петро Кучевський. - Я розумію, з яким пластом проблем мені доведеться зіткнутись на цій посаді. Бо не може в одному кабінеті працювати один на одному троє суддів. Не можна якісно розглядати до 40 справ за день чи по 15 хвилин на кожну... І може тому минулого року згідно моїх даних апеляційною інстанцією в області було скасовано 49% розглянутих кримінальних справ і близько 35% - справ цивільних. Не таке правосуддя сьогодні потрібно людям! І при всіх я обіцяю, що буду в своїй роботі керуватись крилатою фразою Арістотеля: “У країні має бути один господар — ЗАКОН!”

Петро Кучерський, якого призначили на посаду ще 22 грудня, пообіцяв взятися за строки і якість судочинства, підняття авторитету суду, повернення йому довіри вінничан.

- Розумію всю відповідальність, яка покладається на мене законом про судоустрій. Проблемних питань і недоліків більш ніж потрібно. Не може, наприклад, здійснюватися судочинство на належному рівні, коли судді стоять у чергах до залів засідань, не може призначатися на один день 40 справ і приділятися на розгляд однієї справи 15 хвилин. Це викликає справедливі нарікання в людей, – сказав він.

А після цього 30-хвилинного представлення високий гість із Києва, який як з’ясувалось дружить із вінницьким губернатором ще з часів роботи в парламенті, запросив усіх присутніх суддів Вінниччини на закриту від преси і сторонніх жорстку розмову.

Нагадаємо, що 12 липня 2011 року Вища рада юстиції звільнила Людмилу Стеблюк з посади голови Апеляційного суду Вінницької області. Тоді Людмилу Стеблюк звільнили за клопотанням Ради суддів загальних судів, яка виявила великі порушення в сфері діловодства, статистики, кадрової роботи.

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

Роман Ковальський, для ВИННИЦА.info


0
0