2 січ. 2019 15:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

51

0

Під час розмитнення «євробляхи» вінничанин вказав занижену вартість автомобіля

Під час розмитнення «євробляхи» вінничанин вказав занижену вартість автомобіля

 Згідно товарно-супровідних документів, ЕМД та інвойсу, які декларант надав митникам, вартість авто 6900 євро.


Під час розмитнення «євробляхи» вінничанин вказав занижену вартість автомобіля

 Спробу занизити реальну вартість транспортного засобу зробив днями вінничанин. Він подав для митного оформлення транспортного засобу марки VOLKSWAGEN 2014 року випуску до Вінницької митниці ДФС електронну митну декларацію (ЕМД). Згідно товарно-супровідних документів, ЕМД та інвойсу, які декларант надав митникам, вартість авто 6900 євро.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області.

Утім під час проведення митного контролю товару та зважаючи на інформацію митних органів Німеччини, отриману від Департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС України, фахівці Вінницької митниці визначили, що реальна вартість цього транспортного засобу складає 16 706 євро.

Отож виявилось, що вінничанин намагався приховати реальну вартість  транспортного засобу, подавши до органу доходів і зборів документ, що містить неправдиві відомості про відправника товару та неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості товару.

За вказаним фактом митницею складено протокол про порушення митних правил за ознаками порушення, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Товар – безпосередній предмет правопорушення вартістю 528 тис. грн. тимчасово вилучено. Наразі триває провадження.

Додамо, що ч.1 ст.483 Митного кодексу України за таке порушення передбачено санкцією у вигляді накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Вінниця.info