16 берез. 2015 15:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

61

0

Під Іловайськом загинуло понад 360 бійців, 180 безвісти зниклі

Під Іловайськом загинуло понад 360 бійців, 180 безвісти зниклі

 Під Іловайськом загинули понад 360 бійців – військовий прокурор


Під Іловайськом загинуло понад 360 бійців, 180 безвісти зниклі

 Слідство встановило загибель понад 360 бійців АТО у боях під Іловайськом. Ще близько 180 чоловік зниклі безвісти.

Про це повідомив головний військовий прокурор, заступник генпрокурора Анатолій Матіос у понеділок в Києві.

"Вони (точні цифри - ІФ) становлять понад 360 осіб. Це люди і військовослужбовці всіх родів військ, частин та об'єднань, які брали участь у бойових діях під Іловайськом. Це сумарна кількість загиблих", - сказав він.

За словами Матіоса, ще близько 180 осіб вважаються зниклими безвісти.

"Крім того, є зниклі безвісти, що не вважаються загиблими, хоча можна мати на увазі, що вони вже, на жаль, не живі", - зазначив прокурор.

Матіос також поінформував, що кількість поранених в результаті цих боїв перевищує цифру в 500 осіб.

Як відомо, наприкінці серпня під Іловайском (Донецька обл.) через втручання російської регулярної армії сили АТО були оточені. Після переговорів про надання коридору для виходу сил АТО з оточення, російська армія і бойовики порушили домовленості і почали обстріл колон.

Це призвело до значних втрат в особовому складі, а також захоплення в полон українських силовиків. Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію парламенту з розслідування обставин події.

Згідно з попереднім звітом ТСК, оприлюдненому 20 жовтня, до трагедії під Іловайськом призвели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Муженка напередодні, а також те, що президент не ініціював введення військового стану.

У тексті попереднього звіту ТСК зазначено, що "в основі причин, які призвели до Іловайської трагедії, покладено фундаментальні проблеми в організації оборони країни". Згідно з даними комісії, загальні втрати при прориві з оточення під Іловайськом перевищили 300 осіб загиблих.

Інтерфакс-Україна