11 лип. 2018 13:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

111

0

Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині

Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині

 у Вінниці підписали Меморандум за кошти ЄС


Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині

 11 липня у Вінниці підписали Меморандум щодо співпраці і партнерства стосовно реалізації проекту технічної допомоги Європейського Союзу Кластер «Яблуневий шлях», чим розпочато подальший розвиток Северинівської та Барської ОТГ, зокрема й у сфері туризму.

Ідея проекту стала реальністю завдяки експертній підтримці Вінницького відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» (Програма «U-LEAD з Європою») та Південно-західного Хабу GIZ. А реалізація стала можливою в рамках програми «Мери за економічне зростання», що є новою ініціативою Європейського союзу, яка розпочала діяльність у січні 2017 року в рамках Східного партнерства.

Проект Кластер «Яблуневий шлях» за фінансової та методичної підтримки ЄС взялись реалізовувати на Вінниччині у Северинівської та Барської ОТГ.

«Хочу подякувати «Подільській агенції регіонального розвитку»,  європейським партнерам за реалізацію проекту на теренах Вінницької області. В рамках даного проекту ми зможемо створити туристичні маршрути, які зацікавлять не тільки жителів області, України, а й іноземних гостей. Я переконаний що це не останній проект на території області», - каже директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині 

Реалізація даного проекту це можливість, яка дозволить використати потенціал галузі садівництва, збільшити додану вартість і залишити гроші на місцях. В результаті діяльності в межах проекту передбачено активності, спрямовані на створення туристичного шляху та вдосконалення існуючої рекреаційної інфраструктури Северинівської та Барської ОТГ. Крім цього, будуть проводитись заходи, сприятимуть створенню робочих місць та працевлаштуванню жителів громад, які займаються туристичною діяльністю.

Саме на Вінниччині, на теренах тиврівського, Барського, Жмеринського, Муровано- Куриловецького районів, зосереджено майже 51% українського виробництва яблук.

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації Микола Ткачук зазначив, що акцентуватиметься увага на туристичному спрямуванні та створенні нових робочих місць.

«Сьогодні Вінниччина займає лідируючі позиції в галузі садівництва, але ми повинні розширювати свої можливості. На сьогодні в області за інтенсивною технологією засаджено більше 4 тис га садів. «Яблуневий шлях» буде базуватись на відновленні традиційних сортів. В Антонівці закладались сади з яблуками однойменних сортів. Сьогодні ми хочемо закцентувати увагу на туристичному спрямуванні та створити нові робочі місця», - каже М. Ткачук.

Предметом цього меморандуму є співробітництво сторін в межах проекту технічної допомоги Європейського Союзу Кластер «Яблуневий шлях», яке має своєю метою сприяння розвитку територіальних громад: Северинівської та Барської.

«Проект - можливість встановити історичну справедливість і перевести все в збільшення додаткової вартості, щоб наші можливості могли закріпитись і зменшити витік за кордон людей. Час для реалізації проекту 27 місяців», - каже міський голова Барської ОТГ Артур Ціцюрський.

Проект буде зосереджений не лише на вирощувані і переробці яблук. «Яблуневий шлях» задумано як туристичний маршрут, що поєднуватиме рекреаційну та оздоровчі складові. Також в Северинівській та Барській ОТГ відбуватимуться різноманітні брендові фестивалі, туристичні події.

Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині - фото 2 

Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині - фото 3 

Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині - фото 4 

Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині - фото 5 

Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині - фото 6 

Підписали Меморандум про впровадження проекту «Яблуневий шлях» у двох ОТГ на Вінниччині - фото 7 

 

Вiнниця.info