29 листоп. 2017 13:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

91

0

Підприємці-початківці отримали майже 300 тисяч гривень з обласного бюджету на розвиток власної справи

Підприємці-початківці отримали майже 300 тисяч гривень з обласного бюджету на розвиток власної справи

 Бізнесмени Вінниччини отримали фінансову підтримку 


Підприємці-початківці отримали майже 300 тисяч гривень з обласного бюджету на розвиток власної справи

 28 листопада на засіданні конкурсної комісії визначили 7 переможців конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів), який проводиться в рамках Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017 рік.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

Агенція регіонального розвитку Вінницької області є виконавчим адміністратором конкурсу, головним розпорядником коштів – Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації.

Протягом проведення конкурсу Агенція здійснювала організаційне забезпечення конкурсного відбору проектів, прийом документів, консультування бажаючих взяти участь у конкурсі, проводила семінари з написання бізнес-планів для учасників конкурсу, готувала документи на розгляд конкурсної комісії.

Конкурс проводився у два етапи: перший – прийом онлайн-заявок учасників (2-22 жовтня), підготовка та подача бізнес-планів учасників для участі у конкурсі (23 жовтня-12 листопада); другий етап - розгляд та оцінка бізнес-планів конкурсною комісією.

«Відповідно до Положення про організацію та проведення конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів) у конкурсі могли брати участь фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які зареєстровані та здійснюють підприємницьку діяльність у Вінницькій області не більше двох років (з 1 жовтня 2015 року); підготували бізнес-плани, які передбачають створення нових напрямів або розширення вже існуючих видів діяльності (виробництв, послуг), спрямованих на реалізацію економічної ініціативи у сфері малого та середнього бізнесу, а також забезпечують створення нових робочих місць та досягнення економічного ефекту», – зазначив на початку засідання голова конкурсної комісії Володимир Мережко.

Директор Агенції регіонального розвитку Вінницької області, виконавчий адміністратор конкурсу Наталія Гижко під час виступу на засіданні комісії звернула увагу присутніх, що на першому етапі, під час онлайн-реєстрації, Агенція отримала 19 заявок, але на етапі розробки та подачі бізнес-планів 32% учасників відсіялось.

«На розгляд конкурсної комісії подано 13 бізнес-планів наступного спрямування: надання послуг населенню з перетяжки м’яких меблів, відновлення мікроГЕС, виробництво та реалізація меду та бджолопродуктів, вирощування та переробка малини, зелені, розсади квітів, велокав’ярня, профілактично-оздоровчий комплекс експрес-масажу, бібліотека іграшок та інші», - зазначила Наталя Валентинівна.

На засідання конкурсної комісії 28 листопада були запрошені представники малого і середнього підприємництва, які презентували проекти та надали відповіді на запитання членів комісії. Відповідно до Положення про організацію та проведення конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапів) конкурсна комісія визначала відповідність проектів наступним критеріям: оригінальність та обґрунтованість ідеї, презентація бізнес-плану учасником, наявність фінансово-економічного обґрунтування, обсяг прибутку та рентабельність виробництва (послуг), кількість додаткових робочих місць, які планується створити, обсяг надходжень до бюджету від сплати податків та інші. Кожний проект після розгляду було оцінено за бальною системою кожним членом комісії.

За результатами засідання конкурсна комісія визначила 7 переможців, які отримають фінансову підтримку на реалізацію своїх бізнес-планів в розмірі від 33 до 50 тисяч гривень:

  • ФОП Веремеєнко О.М.,
  • ФОП Верюханов О.В.,
  • ФОП Зільберт О.Є.,
  • ФОП Кушнір Ю.В.,
  • «ПІК-АРТ» - Соціальне підприємство»,
  • ПП Халаман П.М.,
  • ФОП Шульга В.П.

Усім учасникам було вручено сертифікати із зазначення суми фінансової підтримки кожного бізнес-плану. Загальна сума фінансової підтримки складає 284 тис. грн. Реалізація проектів, яким надано підтримку, забезпечує створення в області 16 нових робочих місць.

Крім того, після завершення засідання в Агенції регіонального розвитку Вінницької області було проведено семінар-консультацію для переможців конкурсу, під час якого директор Агенції Наталя Гижко та бухгалтер Ірина Ваколюк розповіли про особливості підготовки фінансової звітності в рамках зазначеного конкурсу.

Підприємці-початківці отримали майже 300 тисяч гривень з обласного бюджету на розвиток власної справи

Підприємці-початківці отримали майже 300 тисяч гривень з обласного бюджету на розвиток власної справи - фото 2

Підприємці-початківці отримали майже 300 тисяч гривень з обласного бюджету на розвиток власної справи - фото 3

Вінниця.info, фото - прес-служби Вінницької обласної ради