21 лют. 2018 18:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

62

0

По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків

По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків

По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків


По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків

 В Тульчинському районі на Вінниччині мало не загинули двоє дітей віком 5 та 8 років. Малюків у реанімації врятували від алкогольного отруєння. Напоїв їх хрещений батько одного з хлопчиків посеред села на шкільному стадіоні. За те що мало не згубив дітей, чоловік заплатить 136 гривень штрафу або відпрацює на громадських роботах. Соціальні служби вирішують питання про позбавлення горе-батьків батьківських прав. Зараз діти перебувають в Жмеринці, у центрі соціально-психологічної реабілітації.

Журналісти знайшли в селі Зарічне чоловіка, який чаркував з дітьми. Богдан знову в нетверезому стані і каже, що діти пили самі. На запитання скільки ж випили діти, чоловік відповів, що кожен по грам 200 – 300 горілки…

По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків 

Вчителька старшого хлопчика Лідія Поліщук зазначає, що Ігор школу відвідує регулярно, не пропускає занять без поважної причини. Вона ніколи не бачила, щоб дитина була під дією алкоголю, тому обурена інцидентом. Дитину характеризує позитивно, а от про батьків каже, що зловживають спиртним.

«Хлопчик досить самостійний. Він завжди в чистому одязі. Він сам збирався, одягався, ще й за братом дивився», - говорить вчителька.

По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків - фото 2 

Микола – батько дітей зізнається, що вживає алкоголь. Розповідає, що в день, діти отруїлись горілкою, він був вдома. На запитання, хто напоїв дітей, чоловік зізнається, що це зробив сусід, хрещений одного з синів (8-річного хлопчика - ред).

«Я прийшов з роботи, ліг спати. Правда я був випивший. Так вийшло. Він з дітьми пішов в магазин. Коли я проснувся, діти на дивані рвали. Жінка, яка на той момент була вдома, мене розбудила, ми викликали «швидку» і з кумом повезли дітей в лікарню. Жінка залишилась вдома.

Пили вони на стадіоні біля школи. Старший малий казав, що Бодя їх напоїв», - розповів Микола.

 

Після інциденту, мати дітей покинула і поїхала жити в інше село. Жінка лише раз навідувалась до синів у лікарні.

«Вона з’явилась на другий день, і то, коли я привіз її з Нестерварки до дітей в лікарню» - говорить Микола.

 

По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків - фото 3

За словами заступник начальника Тульчинського відділення поліції Андрія Лелеки, батьки та хрещений нестимуть адміністративну відповідальність.

«17 лютого надійшло повідомлення з Тульчинської лікарні, про те що їм доправили неповнолітніх дітей 2012 та 2009 року народження з гострим отруєнням алкоголю. Було встановлено, що до дітей прийшов хресний батько, який після прогулянки з дітьми дав їм скуштувати алкоголь - горілку. Батьки були в будинку і спали.

Хресний батько, коли пояснював правоохоронцям свій вчинок, каже, що діти попросили його дати спробувати випити, от він і дав. Відносно чоловіка складено адмінпротокол. Покарання передбачає або штраф або громадські роботи», - розповідає працівник поліції.

 

Заступник голови Тульчинської РДА Володимир Глізнєцов повідомив, що родина давно перебуває під наглядом соціальних служб, і дітей планували забрати в батьків ще 31 січня.

«Сім’я проживає в селі Заріччя і перебуває під наглядом соціальних служб. На засіданні комісії 31 січня розглядалось питання щодо доцільності направлення дітей до Жмеринського центру соціально-психологічної реабілітації. Але направлення до нас надійшло кілька днів тому. Справа в тому, що батьки дітей тривалий час зловживають спритними напоями. Батько дітей був в зоні АТО, домоглись того, щоб його демобілізували, адже родина багатодітна, в родині троє дітей. За дітьми батьки належно не доглядають. Зараз готують документи про позбавлення батьківських прав батька і матері.

Діти маленькі, вони багато чого не розуміють, але їх ставлення до батьків досить добре і вони хочуть бути в сімї. Це питання дуже складне, насьогодні я не можу сказати яке рішення прийме суд», - говорить посадовець і додає, що діти можуть перебувати в центрі до 6 місяців.

По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків - фото 4 

Мати дітей з села втекла. Батько продовжує пити. Чиновниками піднято питання про позбавлення батьківських прав. Діти ж будуть знаходитися в обласному соціально-психологічному реабілітаційному центрі. Чи повернуться вони до батьків, тепер вирішуватиме суд.

По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків - фото 5

По склянці горілки дітям. Як на Вінниччині хрещений мало не вбив двох братиків - фото 6

Вінниця.info