11 січ. 2022 13:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

258

0

По вулиці Пирогова встановили камеру, яка фіксує перевищення швидкості

По вулиці Пирогова встановили камеру, яка фіксує перевищення швидкості

Наприкінці січня камеру запустять в роботу


По вулиці Пирогова встановили камеру, яка фіксує перевищення швидкості

У Вінниці, по вулиці Пирогова, встановили камеру для автоматичної фото та відеофіксації порушень ПДР. Наприкінці січня камеру запустять в роботу.

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.

Сучасні цифрові технології допомагають підвищити безпеку на дорогах міста. У вересні виконком Вінницької міської ради ухвалив рішення дозволити впровадити у роботу комплекси автоматичної фото/відеофіксації правопорушень на території громади.

«Спочатку камери встановили за адресами: вул. Київська, 65, вул. Київська, 126, вул. Келецька, 30 та просп. Юності, 46. Під час новорічних свят з'явився ще одна відеокамера – на вулиці Пирогова біля перехрестя з вул. Данила Галицького. Протягом тижня відбувалось тестування, зараз триває процес сертифікації. Очікуємо, що наприкінці місяця комплекс буде запущений в роботу», – аступник директора департаменту інформаційних технологій Віталій Сташко.

Також дорожні камери почнуть фіксацію проїзду на червоний, їзду зустрічною смугою та зупинку на смузі громадського транспорту.

Нагадаємо, що комплекси «Каскад» надала патрульна поліція, їх закупили за державні кошти. А монтаж забезпечило міське комунальне підприємство «Вінницький інформаційний центр».

Перелік місць у Вінниці, де уже встановили камери:

  • вул. Келецька, 30 напрямок спрямування приладу вул. Пирогова;
  • вул. Київська,65 напрямок спрямування приладу вул. Сергія Зулінського;
  • вул. Київська, 126 напрямок спрямування приладу вул. Гонти;
  • просп. Юності, 46 напрямок спрямування приладу вул. Келецька.

Нагадаємо, восени цього року у Вінницькій області на трасах М-30 та М-21 теж запрацювали камери автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. Вони встановлені в Ксаверівці, Писарівці, Стрижавці та Якушинцях.

Довідка.

Після фіксації події Системою інформація буде надходити до центру обробки даних автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху Департаменту патрульної поліції, де розглядається уповноваженим поліцейським, з врахуванням відомостей отриманих з відповідних баз даних (реєстрів), необхідних для винесення постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі (Постанова).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької міської ради