25 берез. 2011 19:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

58

0

Податкова дозволила вінницьким підприємцям не здавати пусті декларації

Податкова дозволила вінницьким підприємцям не здавати пусті декларації

Підприємці які не мають найманих працівників можуть не подавати щомісячно декларацію з податку на доходи фізичних осіб


Податкова дозволила вінницьким підприємцям не здавати пусті декларації

Підприємці які не мають найманих працівників можуть не подавати декларацію з податку на доходи фізичних осіб

Податкові агенти, які не мають найманих працівників та не проводять нарахування доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу декларацію з податку на доходи фізичних осіб за відповідний звітний період.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної податкової адміністрації України.

У листі до регіональних органів Державної податкової служби від 25 березня 2011 року, Голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко зазначив наступне. Для уникнення додаткового навантаження на платників податків та витрат часу, пов’язаних із заповненням та поданням звітності, податкові агенти, які не мають найманих працівників та не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу таку декларацію за відповідний звітний період.

Така норма буде діяти до внесення відповідних змін до Податкового кодексу України або прийняття нових нормативно-правових актів.

Крім того, до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у зв’язку із порушенням термінів подання Податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб за минулі звітні періоди (січень-лютий 2011 року) штрафні санкції не застосовуватимуться.

Довідка: Відповідно до п.п. „д” п.176.2 ст.176 Податкового кодексу України особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати до органу державної податкової служби за місцем реєстрації податкову декларацію за базовий податковий період, що дорівнює календарному місяцю, про загальні суми доходів, нараховані (виплачені, надані) на користь платників податку, і загальні суми податку на доходи фізичних осіб, утримані з цих доходів, а також обсяги перерахованого податку до бюджету.

Згідно з п.18.1 ст.18 Кодексу податковим агентом є особа, на яку Кодексом покладається обов’язок з обчислення, утримання з доходів, що нараховуються (виплачуються, надаються) платнику, та перерахування податків до відповідного бюджету від імені та за рахунок коштів платника податків.

ВИННИЦА.info


0
0