5 трав. 2018 11:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

104

0

Покарання за хабар: на Вінниччині голові МСЕК присудили штраф

Покарання за хабар: на Вінниччині голові МСЕК присудили штраф

 Вироком суду засуджено голову комісії в кримінальній справі


Покарання за хабар: на Вінниччині голові МСЕК присудили штраф

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області присудив 17 тис. гривень штрафу голові однієї із районних лікувально-консультативних комісій з питань проведення експертизи тимчасової непрацездатності та на рік позбавив права займатись професійною діяльністю.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури у Вінницькій області.

За 8 тис. гривень «корупційної винагороди», отриманої від жительки Вінницької області, голова комісії мала підготувати медичну документацію щодо підтвердження діагнозу для продовження строку дії групи інвалідності та затвердження їх і направлення на медико-соціальну експертну комісію.

«Вироком суду, голову комісії засуджено за ч. 1 ст. 368 КК України до покарання у виді штрафу, розміром однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 тис грн.. з позбавленням права обіймати посади в лікувально-консультативних комісіях з питань проведення експертизи тимчасової непрацездатності та займатися діяльністю, пов`язаною з проведенням експертиз тимчасової непрацездатності у лікувально-консультативних комісіях,строком на 1 рік.

Процесуальне керівництво та підтримання обвинувачення у даному кримінальному провадженні здійснювалось прокуратурою Вінницької області», - зазначено в повідомленні.

Вiнниця.info