9 груд. 2016 18:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

95

0

Покупка з «сюрпризом»: У кукурудзяних палочках знайшли дохлу мишу (продовження)

Покупка з «сюрпризом»: У кукурудзяних палочках знайшли дохлу мишу (продовження)

Виробник кукурудзяних паличок спихує вину на конкурентів 


Покупка з «сюрпризом»: У кукурудзяних палочках знайшли дохлу мишу (продовження)

Продовження історії про те, як родина з Калинівки придбала дитячі кукурудзяні палички із дохлою мишею. Тепер двоє дітей, які встигли з’їсти палички з упаковки,  щонайменше два тижні будуть під пильним наглядом лікарів.

Потерпіла Ганна Зубко розповідає,  постійно купує  кукурудзяні палички дітям. Того вечора малеча також  їла солодощі перед телевізором. Зненацька жінка почула дитячій вереск. Забігла до кімнати і ледь не знепритомніла.

«Уявляєте, в середині упаковки діти намацали дохлу мишу! Я не повірила своїм очам! Це ж дитяча продукція!», - говорить Ганна Зубко.

Ганна одразу побігла до магазину. Власник крамниці говорить, сертифікат якості на продукцію має. І переконаний, миша здохла вже у запакованій пачці.

Власник крамниці одразу зв’язався із виробником кукурудзяних паличок. Але той спочатку говорив, ніби жінка сама підкинула в упаковку мишу, а потім в усьому звинуватив конкурентів.

«Він сказав, що не боротьба конкурентів. Але  ні я , ні клієнтка, яку у мене в магазині купила ті палички, ми ніяк не зацікавлені у бізнесових війнах! Кому спаде на думку травити дітей дохлими мишами?», - зауважив  Олег Омельянчик власник магазину.

У держпродслужбі запевняють, аби довести провину виробника споживачі повинні замовити дороговартісну експертизу. Але вона не може бути підставою для перевірки підприємства.

«Повинні бути ті експертизи і ті, спеціалісти, які безпосередньо могли зв’язатися з тим питанням. Там вона була чи не там. В який момент це воно виникло. Плюс треба подивитися самого виробника», - зауважив  Юрій Марусніченко, головний спеціаліст держпродслужби у Вінницькій області.

Юристи говорять, якщо справа дійде до суду – можна відшкодувати лише моральні збитки. Трохи більше 10-ти тисяч гривень. Але реального механізму відповідальності для виробника – не існує.

«Виробник все ж таки уникне відповідальності. Я думаю, тут мала би підключитися все ж таки санітарна служба. Перевірити виробничі потужності. Тому що не має дірки в цьому пакеті. Тобто не залізла ця миша десь на складі, або ж десь на складі виробника, або на складі продавця», - Роман Корченюк, адвокат.

Доводити справу до суду ані Ганна, ані власник крамниці не збираються. Говорять єдине – купувати ці кукурудзяні палички вже не будуть. А от діти жінки щонайменше будуть ще два тижні під наглядом лікарів. Адже миші – переносять інфекційні захворювання.

Покупка з «сюрпризом»: У кукурудзяних палочках знайшли дохлу мишу (продовження)

Покупка з «сюрпризом»: У кукурудзяних палочках знайшли дохлу мишу (продовження) - фото 2

Покупка з «сюрпризом»: У кукурудзяних палочках знайшли дохлу мишу (продовження) - фото 3

Покупка з «сюрпризом»: У кукурудзяних палочках знайшли дохлу мишу (продовження) - фото 4

Покупка з «сюрпризом»: У кукурудзяних палочках знайшли дохлу мишу (продовження) - фото 5

Вінниця.info