25 січ. 2019 09:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

134

0

Політична партія «ОСНОВА» переконана: середня пенсія в Україні має становити 10-12 тисяч гривень

Політична партія «ОСНОВА» переконана: середня пенсія в Україні має становити 10-12 тисяч гривень

 Забезпечити високі соціальні стандарти життя громадян України - одне з ключових положень програми політичної партії «ОСНОВА»


Політична партія «ОСНОВА» переконана: середня пенсія в Україні має становити 10-12 тисяч гривень

 Забезпечити високі соціальні стандарти життя громадян України - одне з ключових положень програми політичної партії «ОСНОВА». Для пенсіонерів, незахищених верств населення, це питання виживання. Адже діюча нині система пенсійного забезпечення та субсидій не може гарантувати гідне життя українців, і є лише імітацією соціального захисту. Відтак, проведення пенсійної реформи є вкрай нагальним.

«Відтермінування її з року в рік стає загрозою національного масштабу та, потенційно, ще одним фактором стримування економічного зростання країни. Це стосується і таких соціально значущих галузей, як освіта та медицина», - вважає голова Вінницької обласної організації політичної партії «ОСНОВА» Лідія Діденко.

Її слова підтверджуються цифрами, що ілюструють сумні реалії. За останні 18 років дефіцит Пенсійного фонду виріс у 2,14 рази. Прямі бюджетні дотації у ПФ досягли 139 млрд. гривень. У липні 2018 року вперше відбулась масова затримка виплат пенсій.

«Слід визнати очевидне - національна пенсійна система без негайного реформування припинить своє існування. Без зменшення податкового навантаження на працю будь-яка пенсійна реформа не буде мати сенсу», - переконаний голова політичної партії «ОСНОВА» Андрій Ніколаєнко.

Політична партія «ОСНОВА» переконана: середня пенсія в Україні має становити 10-12 тисяч гривень 

Пенсійне забезпечення напряму залежить від заробітних плат. Відтак, «ОСНОВА» пропонує зниження податкового навантаження на працю з 41,5 до 25 відсотків. Це, в свою чергу , дозволить підняти заробітну платню до рівня 20 - 25 тисяч на місяць, а середню пенсію вивести на показник 10-25 тисяч гривень. Мінімальна пенсія не має бути нижчою за прожитковий мінімум.

Ще одне болюче питання - субсидії у сфері ЖКГ. З 2014 року кількість субсидіантів зросла у 17 разів та досягла вражаючого показника - 7 мільйонів родин. Факт, що яскраво засвідчує негаразди, котрі відбуваються в соціально -економічному житті нашої держави. Адже мільйони наших співгромадян повністю залежать від подачок з боку влади.

«Влада принижує українців тим, що вони змушені оформляти субсидії. Адже така кількість субсидіантів означає, що держава громадян не поважає. Влада не дає українцям можливості отримувати гідну заробітну платню та достойні пенсії» - заявляє лідер політичної партії «ОСНОВА» Сергій Тарута.

Субсидії мають бути тимчасовим заходом лише на час реформування енергетичного сектора. «ОСНОВА», як партія людей справи переконана: сьогодні тарифи для населення цілком реально знизити на 40 відсотків за рахунок власного видобутку та виробництва енергоносіїв. Для цього потрібна лише політична воля та підтримка вітчизняного виробника. Такий комплекс заходів дозволить знизити соціальну напругу в державі, що  сьогодні вийшла на рівень національної загрози, та повернути повагу і віру в гідне життя громадянам України.

Прес-служба Вінницької обласної та міської організації політичної партії «ОСНОВА»