18 лип. 2018 15:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

90

0

Політичні інтереси чи кошти на соціальну сферу. Що депутати Вінницької облради поставлять в пріоритет?

Політичні інтереси чи кошти на соціальну сферу. Що депутати Вінницької облради поставлять в пріоритет?

 Політичні інтереси чи розподіл коштів на «соціалку». Що депутати Вінницької облради поставлять в пріоритет?


Політичні інтереси чи кошти на соціальну сферу. Що депутати Вінницької облради поставлять в пріоритет?

 На 19 липня призначено позачергову сесію Вінницької обласної ради з трьома питаннями, яку скликають за клопотанням голови адміністрації Валерій Коровія. Нагальність сесії в розпал сезону відпусток зумовлена необхідністю розподілу коштів, які з’явились в результаті перевиконання бюджету області. Гроші планують направити на закупівлю обладнання для медичних закладів, ремонти в закладах культури і освіти, а також 5 млн. гривень на завершення робіт з ліквідації наслідків вибухів на складах з боєприпасами в Калинівці.

Також на розгляд депутатів виносять питання Про внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Вінницької області. Даним проектом рішення передбачено приєднання:

  • до Томашпільської селищної ОТГ - Антонівської, Пилипи-Боріської, Жолоб`янської, Рожнятівської, Яланецької, Пеньківської, Паланської та Кислицької сільських рад;

  • до Якушинецької сільської ОТГ -  Некрасівської сільської ради Вінницького району та Дашковецької сільської ради Літинського району;

  • до Глуховецької селищної ОТГ -  Бродецької селищної ради Козятинського району;

  • до Хмільницької міської ради Соколівської сільської ради;

  • до Тростянецької селищної ОТГ - Будівська та Летківська сільські ради Тростянецького районів.

Третім питанням мають затвердити рішення Про передачу хірургічного корпусу в оперативне управління Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І. Пирогова.

Ці рішення важливі для функціонування закладів та громад, але не факт, що вони будуть підтримані. Адже в обласній раді більшість може бути забезпечена лише за наявності голосів від депутатів опозиційних партій, а ті свою підтримку можуть не надати суто з політичних розрахунків. Минулого разу засідання з «бюджетними» питаннями блокували представники опозиційних партій, щоб розглянути спочатку питання про червоно-чорний прапор.

Завтра причиною конфлікту може стати виключення із депутатської комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації Олексія Фурмана, який є очільником обласного осередку партії ВО «Свобода». Відповідне рішення було підтримано на засіданні відповідної комісії.

Вiнниця.info