13 лип. 2018 13:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

42

0

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото

 Основний акцент під час курсу робиться на співпраці між поліцейськими різних підрозділів


Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото

 У Вінниці провели тренінговий курс від канадської поліцейської місії в Україні. Для 24 учасників, а це 8 патрульних, 8 слідчих та 8 дільничних поліцейських діє три програми навчань за сценаріями, згідно з якими відпрацьовується три змодельованих ситуації, у яких канадські поліцейські можуть передати свій досвід українцям.

Журналіст Вiнниця.info спілкувалася з інструктором однієї з таких програм, Алісою Пурвіс, яка перебуває в Україні ось уже 10 місяців.

«Вдома я працюю у королівській кінній поліції, приїхала сюди у складі канадської поліцейської місії в Україні, згідно із завданнями цієї місії, ми проводимо тренінги для правоохоронців. Приїхали на один рік, зараз тут перебуває 20 поліцейських-інструкторів, які проводять різноманітні семінари по всій Україні. Кожного року по закінченню контракту приїжджають нові поліцейські нам на заміну.

На території тренінгового центру проводиться збір однієї з трьох груп. Вісім чоловік, склад яких змішаний, отримують свої ситуативні ролі. Четверо із них – це свідки, четверо – представники різних служб поліції. Метою навчань є відслідковування дій правоохоронців та надання порад стосовно того, як краще впоратися з тим чи іншим випадком правопорушення.

«Курс, який я безпосередньо проводжу називається «Кримінальні розслідування. Дії поліцейських, які першими прибувають на місце злочину,» - повідомляє Аліса, яка проводить навчання.

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото

За словами Аліси Пурвіс, основний акцент під час курсу робиться на співпраці між поліцейськими різних підрозділів.

«Ми збираємо патрульних, слідчих та дільничних під час нашого курсу, вони працюють в команді, один із одним, таким чином ми сподіваємося покращити взаєморозуміння та співпрацю між різними поліцейськими. Розглядаємо досить прості приклади, якійсь базові ситуації й перш за все фокусуємося на співпраці, взаємодії, на тому чи розуміють взагалі одні поліцейські , чим займаються інші, щоб люди чітко усвідомлювали, що в кожного своя роль і у кожного вона непроста.

У Канаді я поліцейський з 20-річним стажем, займаюсь дуже багатьма справами: і патрульний поліцейський, і слідчий, також я працювала під прикриттям, і в нас в принципі дуже багато таких універсальних поліцейських, які займаються всім одразу», - говорить канадійка.

На питання про те, чи достатньо 3-денного семінару для українських поліцейських, Аліса відповідає:

«Звичайно, три дні це недостатньо, це більше семінар, ніж курс, тому ми розглядаємо базові речі, більшість яких вже в принципі відомі для поліцейських, ми їх просто повторюємо і найголовніше те, що вони працюють з різними представниками різних служб. Тобто ми наголошуємо саме на цьому, тобто на співпраці», - відповіла пані Пурвіс.

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 2

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 3

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 4

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 5

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 6

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 7

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 8

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 9

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 10

Поліцейські з Канади вчили вінницьких колег працювати під прикриттям. Фото - фото 11

Вiнниця.info