22 груд. 2016 16:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

44

0

Поліція Вінниччини пішла рейдом до продавців ялинок

Поліція Вінниччини пішла рейдом до продавців ялинок

 Поліцейські протидіють незаконній торгівлі хвойними деревами 


Поліція Вінниччини пішла рейдом до продавців ялинок

 22 грудня працівники поліції спільно з представниками обласного Управління лісового та мисливського господарства та екологічної інспекції розпочали заходи з попередження вирубки та незаконної реалізації хвойних дерев. Лише за кілька годин проведення рейду було виявлено майже 30 незаконно зрізаних дерев на суму більше 3 тисячі гривень.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

За словами заступника начальника Управління превентивної діяльності ГУНП України у Вінницькій області Василя Стаховського, з метою виявлення місць незаконної реалізації новорічних дерев на території Вінниччини створено спільні рейдові групи. Маршрути патрулювання нарядів будуть наближено до ринків та можливих місць збуту дерев. Така робота буде продовжуватись до кінця грудня.

Аби попередити правопорушення, пов’язані з незаконною порубкою дерев хвойної породи, працівники лісового господарства проводять маркування заготовлених дерев бирками зі штрих-кодом, а єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок по території області є товарно-транспортна накладна, видана лісогосподарським підприємством.

Особи, винні у незаконній рубці новорічних ялин, притягуються до адміністративної відповідальності за ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 85 до 170 грн. Крім того, правопорушник відшкодовує шкоду, заподіяну лісовому господарству. Вона залежить від діаметра пенька і стартує від 355 гривень.

Нагадаємо, Голова Вінницької облдержадміністрації підписав розпорядження, яким передбачено створення в області рейдових груп з працівників Нацполіції, лісового господарства, екологічної інспекції для виявлення фактів незаконної вирубки та перевезення хвойних дерев.

Поліція Вінниччини пішла рейдом до продавців ялинок

Поліція Вінниччини пішла рейдом до продавців ялинок - фото 2 

Поліція Вінниччини пішла рейдом до продавців ялинок - фото 3

Поліція Вінниччини пішла рейдом до продавців ялинок - фото 4

Поліція Вінниччини пішла рейдом до продавців ялинок - фото 5

Поліція Вінниччини пішла рейдом до продавців ялинок - фото 6

Вінниця.info, фото 

відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області