3 верес. 2012 10:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

43

0

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків

У Вінниці відкрили новий дитсадок – «Казочка»


Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків

У Вінниці по вул. Червоноармійська, 85 відкрився відновлений дошкільний навчальний заклад, який раніше був у підпорядкуванні Міноборони України й не працював з 1995 року.

Після 17 років простоювання, стан приміщення дошкільного закладу був вкрай занедбаний. Для приведення дитячого садка до того стану, коли він вже може приймати дітей, місту потрібно було знайти близько 10 мільйонів гривень.

Відкриття дитячого садочку 1 вересня 2012 року стало можливим завдяки субвенції з державного бюджету в 7,2 мільйони гривень, які виділені за сприяння відомого державного діяча Петра Порошенка. Ще понад 2,5 мільйони гривень на проведення робіт було виділено міського та обласного бюджетів.

Садочок відкрився майбутніми вихованцями закладу, які у чарівній казці разом із феєю та героями улюбленого дитячого мультику «Маша і Ведмідь» робили перші кроки до дорослого життя. На урочистості присвячені відкриттю дошкільного навчального закладу вітали малечу й поважні гості, зусиллями яких маленькі вінничани отримуватимуть перші у своєму житті уроки та знайдуть багато другів – це відомий державний діяч Петро Порошенко, мер Вінниці Володимир Гройсман, голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига та колишній Міністр оборони України Михайло Єжель.

«Якщо метою життя є посмішка дитини - то це мета правильна. Я мрію, щоб усі садочки по нашій країні були схожі на цей садочок – адже це просто казка, казочка для дітей. Вінниця сьогодні є найбільш європейським містом. В нас конкуренції вже не залишилось: найкращі дні Європи у Вінниці, найкращий день міста – у Вінниці, найкращий прозорий офіс у нас, найкращий фонтан також у Вінниці. Мені приємно, що ми у Вінниці ставимо надзвичайно високу планку для дій. Переконаний, що далі усі дитячі садки, які будуть вводитись в експлуатацію, рівнятимуться на цей. Все, що спільними зусиллями робить наша команда – школи й діагностичний центр, транспорті розв’язки й створення робочих місць із високою заробітною платою –  все у відповідності до європейських стандартів. Я пишаюсь Вінницею! Я гордий за Вінниччину – найкращу в Україні», – сказав П. Порошенко.

Під час привітання усіх зі святом голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига наголосив, що Вінниччина є прикладом злагодженої та ефективної праці усіх гілок влади. «Відкриття садочку – це приклад злагодженої співпраці. За 2 роки в області побудовано 48 дитячих садочків. Ми у Вінниці завершуємо будівництво ще одного довгобуду – це хірургічний центр вінницької обласної лікарні ім. Пирогова, який 22 роки не будувався, а цього року буде повністю завершено, завдяки сприянню Петра Олексійовича»,- підкреслив губернатор Вінниччини.

Михайло Єжель, який погодився віддати місту приміщення під садочок, подякував місцевій владі за ефективну та злагоджену роботу. «Ви щасливі тим, що у Вас є така влада, яка докладає максимум зусиль щоб крок за кроком покращувати життя. До мене приїхав ваш мер і каже: є такий об’єкт – я вам обіцяю, що це буде найкращий в Україні дитячий садок – хіба я міг встояти? Честь і хвала вашій владі!», - наголосив він.

Мер Вінниці Володимир Гройсман подякував усім, хто допомагав створити у Вінниці справжню «Казочку» для дітей. За його словами, після того, як місту був переданий садочок у вкрай занедбаному стані, для його відновлення потрібні були кошти. «Тоді ми знайшли повне розуміння та підтримку у Миколи Джиги. Коли усе виходить на центральний рівень, нам потрібні наші лобісти, які нас підтримують, наші друзі. Я можу сказати, що за останній час з боку Петра Порошенка ми отримали потужну підтримку по ряду питань та проблем, які накопичувались у нас роками. Ми маємо гарний результат від цієї злагодженої роботи», - сказав В.Гройсман.

Він зазначив, що в садочку все зроблено так, як він хотів і вимагав. «Проект перероблявся декілька разів - і я отримав те чого хотів. Тепер усі садочки Вінниці мають бути не гіршими за цей», - наголосив мер Вінниці.

Гості свята подарували новому садочку мультимедійне забезпечення, комп’ютери, телевізори, програвач та електропіаніно.

Довідка.

У червні 2011 року дитячий садочок передано з державної у комунальну власність територіальної громади м. Вінниці. Цьому передував трирічний і складний процес перемовин із Міноборони.

Рішенням сесії міської ради новий садочок у Вінниці по вул. Червоноармійська, 85а отримав номер 5 й вже з 1 вересня 2012 року він відкрив двері для 150 малюків Вінниці. Тут створено 6 груп загального розвитку: 2 групи для дітей раннього віку та 4 групи для дітей дошкільного віку.

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 2

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 3

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 4

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 5

 Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 6

 Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 7

 Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 8

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 9

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 10

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 11

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 12

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 13

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 14

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 15

Порошенко допоміг створити «Казочку» для 150 вінницьких малюків - фото 16

 ВИННИЦА.info


0
0