22 серп. 2014 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Економіка
0

56

0

Порошенко доручив інвесткомпаніям Rothschild і ICU продати вінницький РОШЕН

Порошенко доручив інвесткомпаніям Rothschild і ICU продати вінницький РОШЕН

 Процес продажу почнеться вже наступного тижня


Порошенко доручив інвесткомпаніям Rothschild і ICU продати вінницький РОШЕН

 Президент Петро Порошенко відібрав інвестиційну компанію Rothschild в консорціумі з українською інвестгрупою "Інвестиційний капітал України" (ICU) для підготовки та організації продажу належних йому активів, яку глава держави пообіцяв здійснити під час свого обрання.

Про це повідомляє Радіо "Свобода".

"Ми отримали сьогодні дуже гарні новини і радіємо з того, що нас відібрали на цю дуже важливу роль. Зараз безпосередньо ми завершуємо процедуру підписання контракту про участь Rothschild в цьому процесі в консорціумі з нашими місцевими партнерами - "Інвестиційний капітал Україна", - сказав виконавчий директор і співголова Rothschild & Cie Джованні Сальветті програмі "Схеми" в Києві.

"Ефективна робота над безпосереднім процесом продажу почнеться вже наступного тижня", - додав представник Rothschild.

Він зазначив, що його компанія є одним з провідних світових радників з питань угод про злиття та поглинання.

Група ICU створена в червні 2006 року. До її складу входять інвестиційна компанія, компанія з управління активами та банк "Авангард". Вартість чистих активів публічних фондів під управлінням КУА "Інвестиційний Капітал Україна" станом на 1 липня 2014 перевищила 329 млн грн.

Донедавна співвласником і головою ради директорів групи була Валерія Гонтарєва, яку за пропозицією Порошенко парламент у червні затвердив на посаді голови Національного банку України.

Після цього Гонтарева продала свою частку в ICU, а партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Згідно з даними "Укрдержреєстру", Порошенко залишається єдиним власником фонду, а керує ним його батько Олексій Порошенко.

Великим активом кандидата в президенти була також частка в автокорпорації "Богдан", проте він неодноразово заявляв, що ще кілька років вийшов з цього бізнесу, обмінявши цю частку зі своїм партнером Олегом Свинарчуком на частку в корпорації "Рошен".

ЗНКІФ "Прайм ессетс кепітал" знаходиться під управлінням ТОВ "Компанія з управління активами" Ф'южн Капітал Партнерз ", яка також управляє інвестфондами" ВІК "(керівник - співголова фракції" УДАР-Солідарність "в Київраді Ігор Кононенко)," СОВА "(керівник - О.Свінарчук), "Кондітерінвест" (керівник - В'ячеслав Москалевський, всі троє - партнери Порошенко по бізнесу), "Богдан Капітал" і "БРИЗ".

Інтерфакс-Україна


0
0