22 лют. 2016 18:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

627

0

Порошенко у Вінниці відвідав підприємство, яке створить 300 робочих місць

Порошенко у Вінниці відвідав підприємство, яке створить 300 робочих місць

 «Barlinek» планує вкласти 20 мільйонів євро в будівництво нового підприємства


Порошенко у Вінниці відвідав підприємство, яке створить 300 робочих місць

 У Вінниці розпочнуть нову чергу будівництва підприємства «Barlinek» з виготовлення паркету. Вартість інвестицій – 20 мільйонів євро. Планується створення додаткових 300 робочих місць в області.

Про це стало відомо, 22 лютого під час візиту Президента України Петра Порошенка на Спільне польсько-українське підприємство «Барлінек Інвест».

«Ми мали ефективну розмову із генеральним директором, представниками обласної влади, з групою. Після переговорів, які були проведені за участю голови облдержадміністрації, керівництвом групи було прийнято рішення найближчим часом розпочати будівництво нової черги будівництва з виробництва паркету, яке буде розташовано тут, у Вінницькій області. Це буде ще 300 нових робочих місць. Це будуть додаткові надходження до державного бюджету.

Європа відкриває свої ринки для нас. Росія – закриває і запроваджує мита. Чому це так відбувається? Бо крім військової агресії, Росія веде гібридну війну. Що таке гібридна війна – це закриття ринку, закриття транзиту, щоб ми не могли вести через територію РФ на ринки третіх країн», - відмітив президент.

Порошенко у Вінниці відвідав підприємство, яке створить 300 робочих місць

Також Порошенко зазначив, що завдяки лібералізації законодавства і зниженню єдиного соціального внеску більше як на 20%, українські підприємства мають можливість підняти заробітну плату, що і зробили на «Барлінеку».

Керівники підприємства повідомили, що підняли вам зарплату на 10%. Я сказав, що це дуже добре, але кажу, що це мало. Бо якщо ми знизили податки на 27%, то є можливість подальшого зростання заробітної плати», - сказав П. Порошенко.

Порошенко у Вінниці відвідав підприємство, яке створить 300 робочих місць - фото 2

Порошенко у Вінниці відвідав підприємство, яке створить 300 робочих місць - фото 3

Порошенко у Вінниці відвідав підприємство, яке створить 300 робочих місць - фото 4

Порошенко у Вінниці відвідав підприємство, яке створить 300 робочих місць - фото 5

Порошенко у Вінниці відвідав підприємство, яке створить 300 робочих місць - фото 6

Довідка.

Спільне польсько-українське підприємство «Барлінек Інвест» є складовою частиною Європейської компанії Barlinek, яка є одним із найбільших у світі виробників тришарової паркетної дошки. Вінницьке підприємство розпочало свою роботу в жовтні 2007 року і є прикладом ефективного використання інвестиційного капіталу. Завод «Барлінек Інвест» належить до одного з найбільш потужних і екологічно чистих промислових підприємств України.

Підприємство відоме також такими природоохоронними заходами, спрямованими на захист навколишнього середовища, як постійно діюча екологічна програма під девізом «1 за 1». Від початку реалізації даної програми в Україні (жовтень 2007 року) станом на грудень 2014 року профінансовано висадження понад 833 000 дубів в 7 областях України загальною площею понад 320 га.

Окрім того, вінницький завод компанії бере участь у багатьох благодійних проектах. Постійно підтримує вінницький художньо-танцювальний ансамбль «Барвінок». З огляду на важкі часи для України підприємство підтримує і різні військові частини, благодійні організації, фонди та сім'ї призваних працівників заводу, надаючи фінансову та господарську допомогу.

ВИННИЦА.info