28 листоп. 2014 11:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

41

0

Порошенко запрошує іноземця головою антикорупційного бюро, щоб викорінити кумівство

Порошенко запрошує іноземця головою антикорупційного бюро, щоб викорінити кумівство

 Політика має бути спрямована на те, щоб рухатись від країни Революції гідності до Країни гідності


Порошенко запрошує іноземця головою антикорупційного бюро, щоб викорінити кумівство

У новому уряді громадяни України можуть побачити іноземців-реформаторів та менеджерів з міжнародних корпорацій, і навіть на посаду керівника Антикорупційного бюро може бути призначена людина з-поза меж України.

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців із проханням підтримати пропозицію щодо призначення очільником Національного антикорупційного бюро людину не з України.

Про це він написав на своїй сторінці на Facebook.

Як зазначає Порошенко, «виклики і загрози, яких перед нашою державою, перед Україною, не стояло з часів Другої світової війни та повоєнної розправи з українським національним рухом… І водночас – унікальний шанс, який дуже відповідальний Український народ подарував Українській державі, вперше обравши до Українського Парламенту проєвропейську конституційну більшість, – таких можливостей не відкривалося перед Україною ще ніколи. Такою є вичерпна характеристика внутрішнього і зовнішнього становища. І наше з вами завдання можна передати простою формулою: відвести загрози і використати шанс».

У ці дні українці відзначають річницю Революції гідності, героїчного повстання проти тиранії. Минуло відтоді лише 365 днів, лише один раз Земля обернулася навколо Сонця. Та, здається, пройшла ціла епоха – так сильно змінилася країна, так сильно змінився світ навколо нас.

«Хитка ідеологічна рівновага, в якій Україна 23 роки балансувала між Сходом та Заходом, змінилася повною ясністю. Майже 100% людей – за єдину країну. Конституційна більшість українців бачить її унітарною, а не якоюсь там федерацією.

У реалізації реформаторської, проєвропейської коаліційної угоди я є надійним союзником нового парламенту. Керуватимуся насамперед Конституцією України, яка чітко – або більш-менш, відносно чітко, – розподіляє і повноваження, і сфери відповідальності. Зроблю все від мене залежне для злагодженої роботи Верховної Ради, Президента, Кабінету Міністрів.

Закон про Прокуратуру вступить у дію, як і закон про Національне антикорупційне бюро. Маю тут конкретну пропозицію до всіх, хто причетний до визначення керівника цього бюро. Я пропоную запросити на цю посаду людину з-поза меж України. Вона матиме одну перевагу – відсутність зв’язків в українській політичній еліті. Нікому не кум, не сват і не брат, рівновіддалений від усіх політичних сил технократ, якому ми усі довіряємо. От такий керівник точно забезпечить ефективну роботу бюро.

Наша політика має бути спрямована на те, щоб крок за кроком рухатись від країни Революції гідності до Країни гідності», написав Президент.

Порошенко зазначає, що «Євангеліє вчить, що царства, поділені всередині, – впадуть. Так будьмо ж єдиними, бо настав момент згуртуватися у боротьбі за Україну».

ВИННИЦА.info

 


0
0