21 лют. 2017 22:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

41

0

Потерпілий селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині

Потерпілий селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині

Селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині


Майже два роки  тягнеться   справа по катуванню селянина правоохоронцями. Трапився це  у травні 2015 року у селі Тульчинського району на Вінниччині. Троє міліціонерів жорстоко познущалися над місцевим  жителем.   Щоб отримати від нього зізнання, били, підвішували на дерево.  У  ніс, рот і вуха пхали гілляки. Чому так довго триває розслідування та досі не покарані винуватці, решту деталей цього резонансного випадку,  вже дізналася  Вінниця.info.

У селі Ульянівка  з складу місцевого фермерського господарства зникли гербіциди сумою на 40 тисяч гривень . У крадіжці запідозрили охоронця.  

«Щоб отримати від мене зізнання, мене завели міліціонери у посадку. Казали, що будуть «вішати». Вони з багажника дістали трос. Прив'язали до ніг і підвісили на дерево Кажуть, на тебе всі злочини спишемо. Ти від нас нікуди не дінешся. Можемо так зроби, що ніхто тебе не знайде!  Тут є кар'єр, ми тебе наступного разу у ньому і закопаємо! Один пхав мені в носа, в рота, в вуха патики,  нецензурними словами обзивали.  Міліціонери били мене мало не до смерті», - із жахом згадує потерпілий Вадим Садієв.

Але зізнання правоохоронці так і не отримали. Побитого Вадима міліціонери залишили в посадці одного. Коли пішли, потерпілому вдалося  зателефонував знайомим. Поїхали знімати побої. У нього було безліч гематом, а від ударів в голові - лопнула вушна барабанна перетинка.  Чоловік звернувся із заявою до прокуратури. Там почали розслідування. Вдалося зібрала всі необхідні докази. Але для цього знадобилося понад півтора року. Адже ніяких зачіпок не було . Свідків побиття Вадима - теж немає. Тільки технічна експертиза мобільних телефонів колишніх міліціонерів довела - в той час вони дійсно довго перебували в лісопосадці. Але навіть після цього поліцейські намагалися загрожувати Вадиму.

«По даному факту на  цей час трьом працівникам міліції оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за статтею 365 та 127 КК України. Це перевищення службових повноважень, незаконне позбавлення волі та катування. Досудове розслідування триває. Будемо проводити необхідні слідчі дії з підозрюваними та їхніми захисниками. Чому так довго розслідується справа? Затягувалося через те, що підозрювані кожного разу висували нові версії, де вони перебували на той час. Ці версії відповідно потрібно було перевірити та визнати неправдивими. Ми проводили відповідні технічні заходи для того, щоб прив'язати їх по їхніх телефонах до цього місця. Почувши про те, що  буде оголошено підозра начали домовлялися з потерпілім, щоб він переставши давати нам покази.Вказаним поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень. Крім того, готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів», -  повідомив Вінниця.info начальник управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області Ярослав Карлощук.

Внутрішнє розслідування обласного управління нацполіціі у Вінницькій області не змогло довести причетність своїх співробітників до тортур чоловіка. Оперуповноважений, дільничний і курсант, який проходив стажування в ізоляторі тимчасового утримання - вдало пройшли переатестацію та стали поліцейськими.

Сьогодні Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області поновлено службове розслідування по цій справі. Про це повідомляє  Вінниця.info відділ комунікації поліції Вінницької області.

«У 2015 році службове розслідування було призупинене до винесення рішення прокуратурою області по кримінальному провадженню. Тепер, після оголошення слідчим прокуратури області трьом працівникам поліції Тульчинського відділення поліції про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 365 (перевищення влади, що супроводжувалося насильством), ч.2 ст.127 «катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) службове розслідування поновлено. Начальник ГУНП своїм наказом відсторонив вказаних працівників поліції від виконання службових обов’язків», - йдеться у повідомленні.

 Поки правоохоронці займаються розслідуванням, місцеві кажуть, підозрювані поліцейські все одно продовжували тримати весь район в страху. Вадим не єдина їхня жертва .

«Фізичну силу застосовували  до всіх, до всіх, так. Вимагали грошей. Казали, якщо давати грошей не буду, то буде біда», - каже місцева Надія Волосенко.

Підозрюваних співробітників Тульчинського райвідділу журналысти на робочому місці не застали. Вони, нібито, поїхали у Вінницю. Якщо суд доведе їхню провину - поліцейським загрожує до 10-ти років в'язниці. Сьогодні співробітників райвідділу вже усунули від займаних посад. А крадіжка гербіцидів зі складу фермерського господарства - так і не розкрита.

Потерпілий селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині

Потерпілий селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині - фото 2

Потерпілий селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині - фото 3

Потерпілий селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині - фото 4

Потерпілий селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині - фото 5

Потерпілий селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині - фото 6

Потерпілий селянин, якого катували міліціонери, поділився деталями резонансного випадку на Вінниччині - фото 7

Вінниця.info