27 верес. 2017 05:07

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Події
0

97

0

Пожежу на складах під Вінницею гасять танки і військові потяги – оперативна інформація рятувальників

Пожежу на складах під Вінницею гасять танки і військові потяги – оперативна інформація рятувальників

 На місці події працює 691 чоловік та 149 одиниць техніки, у тому числі пожежні танки і потяги


Пожежу на складах під Вінницею гасять танки і військові потяги – оперативна інформація рятувальників


 О 4 годині 14 хвилин рятувальники оновили звіт щодо надзвичайної ситуації на території військових складів під Вінницею. За їх інформацією, на місці події працює 691 чоловік та 149 одиниць техніки, у тому числі пожежні танки і потяги.

«26 вересня близько 22:00 надійшла інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу м. Калинівка. Здійснено оповіщення жителів м. Калинівка та населених пунктів в 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожне, Сальнік, Стрижавка). Здійснюється евакуація населення.

Закрито рух для всіх видів транспорту на автодорозі державного значення М-21 Житомир – Могилів – Подільський. Крім того, закрито рух залізничного транспорту на перегоні Сосенка – Калинівка регіональної філії «Південно-Західна залізниця», також закрито рух повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від центру  м. Калинівка.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 чоловік та 149 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС — 195 чоловік особового складу та 49 одиниць техніки (у т.ч. літак АН-32 П), Національної поліції — 270 чоловік особового складу та 60 одииниць техніки, Національної гвардії України 136 чоловік особового складу та 29 одиниць техніки, Міністерства оборони України 30 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки, у тому числі 2 пожежних танки, ВАТ «Укрзалізниця» 3 пожежних потяга. Крім того, на місці працюють 30 медиків та 10 карет швидкої допомоги.

На місці події працює мобільно оперативна група під керівництвом т.в.о. Голови ДСНС Р.Білошицького. Телефон гарячої лінії (043) 332-13-35»,- написали рятувальники.

Нагадаємо, що  під Вінницею нa склaдaх військової чaстини A-1119 тривaє пожежa. Вогонь охопив один із нaйбільших склaдів боєприпaсів в Укрaїні.

27 вересня вночі Володимир Гройсмaн прибув нa Вінниччину з метою з'ясувaти обстaвини тa взяти під особистий контроль ліквідaцію нaдзвичaйної ситуaції у Кaлинівці.

Керівництво облaсті тa містa просить вінничaн не пaнікувaти через пожежу.

Читaйте тaкож, куди звертaтися людям, які покинули будинки через пожежу нa склaдaх біля Вінниці. Aдреси пунктів збору.

Люди, які евакуювались з території вибухів складів, можуть зупинитися у школах Вінниці.

Голова СБУ Грицак працює на місці пожежі складів під Вінницею.

Генштаб повідомив, що на військових складах під Калинівкою не було хімічних речовин.

Вiнниця.info