1 трав. 2022 12:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

147

0

Прапор солідарності: У Вінниці на майдані Незалежності замайорів стяг Баварії

Прапор солідарності: У Вінниці на майдані Незалежності замайорів стяг Баварії

Цей прапор передав мер містечка Роттенбух Маркус Бадер під час візиту до Вінниці минулого тижня


Прапор солідарності: У Вінниці на майдані Незалежності замайорів стяг Баварії

Сьогодні, 1 травня, у Вінниці на майдані Незалежності поряд зі стягами міста та України замайорів прапор Баварії. Це символічний знак солідарності і вдячності громадам Баварії за допомогу і підтримку.

Про це розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Цей прапор передав мер містечка Роттенбух Маркус Бадер під час візиту до Вінниці минулого тижня.

Жителі округу, до якого входить громада, зібрали для Вінниці 136 тисяч євро, а також передали ліки, медичне обладнання та продукти. Окрім того, вже готують наступний гуманітарний вантаж.

«Баварці вірять в силу українського народу і бажають нам перемоги. І сьогодні, в день Patrona Bavariae, в який баварці вшановують свою святу покровительку Матір Божу Марію, ми підняли прапор солідарності у Вінниці. За повір'ям, він приносить удачу і перемогу та оберігає під час воєн», - зазначив очільник міста Сергій Моргунов.

«Українці - приклад для нас, як требалюбити свою країну і мати стільки мужності, щоб про неї говорив весь світ», - зауважив Маркус.

«Героїчна боротьба українців з російськими загарбниками дійсно об'єднала світ. Вінниця цінує підтримку наших друзів і партнерів. А традицію підняття прапора Баварії на день Богородиці ми збережемо і в наступні роки», - підсумував Сергій Моргунов.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info