20 груд. 2016 17:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

100

0

Працівникам Вінницької мерії швейцарці купують 40 велосипедів, 8 з яких електричні

Працівникам Вінницької мерії швейцарці купують 40 велосипедів, 8 з яких електричні

 Також буде встановлено 36 велопарковок біля шкіл, лікарень та інших бюджетних установ


Працівникам Вінницької мерії швейцарці купують 40 велосипедів, 8 з яких електричні

 Завдяки проекту «Розвиток велосипедної інфраструктури у Вінниці, який підтримали у Швейцарському бюро співробітництва в Україні», буде встановлено 36 велопарковок біля шкіл, лікарень та інших бюджетних установ. 17 велопарковок без накриття та 19 велопарковок з накриттям. Окрім того, для працівників муніципалітету (мерії) придбають велосипеди, 8 з яких - електричні.

«Дана складова проектної пропозиції спрямована на розвиток і модернізацію вело інфраструктури. Популяризацію велосипеду, як міського виду транспорту і безпечне використання у повсякденному житті. Це  дозволить підвищити безпеку велосипедистів, якісне збереження велосипедів в місцях тимчасового зберігання, паркувальні майданчики в місті», - каже Олександр Царевський ініціативна група «Критична маса Вінниця», ГО Вело Вінниця, Веломісто, Велорух.

У жовтні 2015 було проведено опитування громадської думки серед 720 співробітників Вінницької міської ради, щодо їх ставлення до велосипеду в якості щоденного транспорту.

«Дана частина проектної пропозиції дозволить працівникам муніципалітету підвищити особисту ефективність, тому що час, витрачений на дорогу до місця роботи буде значно зменшений за рахунок високої мобільності велосипеда. Передбачено закупівля 40 велосипедів та додаткового обладнання. Це замки, сумки і тому подібне.  Для працівників муніципалітету та комунальних підприємств, а саме: 32 універсальних велосипеда та 8 електричних велосипедів. Згідно з розрахунками однієї з компаній велопрокату, для міста Вінниці необхідно близько 20 станцій велопрокату», - продовжив Олександр.

Оскільки проект буде пілотним, швейцарською стороною було запропоновано встановлення перших 15-ти модульних станцій на 150 паркомісць з 120 велосипедами.

«Розташування станцій обиратиметься з точки зору «точок тяжіння», а також поблизу автовокзалу та залізничного вокзалу. За попередні роки, не більше 20% дівчат різного віку беруть участь у вело заходах. 30 червня 2016 року, 137 учасниць взяли участь у велопараді «Леді на велосипеді», в той час як кількість учасників загальних велозаходів становить близько тисячі чоловік», - зауважив Царевський.

Відкриють також велошколу для жителів Вінниці Програма навчання передбачає курс «Велосипедом до школи» і «Велосипедом на роботу».

«Дана частина включає наступні заходи: закупівля 5 універсальних та 3 велосипедів «жіночого типу», закупівля 8 наборів пасивної безпеки. Це жилети, замки, шоломи. Для дорослих шість дитячих шоломів, два дитячих велокрісла та один спеціальний веловозик для перевезення дітей», - констатував Царевський.

Працівникам Вінницької мерії швейцарці купують 40 велосипедів, 8 з яких електричні 

Працівникам Вінницької мерії швейцарці купують 40 велосипедів, 8 з яких електричні - фото 2 

Працівникам Вінницької мерії швейцарці купують 40 велосипедів, 8 з яких електричні - фото 3 

Працівникам Вінницької мерії швейцарці купують 40 велосипедів, 8 з яких електричні - фото 4 

 Вінниця.info