6 квіт. 2011 14:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

49

0

Правозахисник-"порнограф" Гройсман виграв суд у вінницької міліції

Правозахисник-"порнограф" Гройсман виграв суд у вінницької міліції

Ленінський райсуд Вінниці скасував ухвалу заступника прокурора міста про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно співробітників вінницької міліції, які проводили обшук у квартирі координатора Вінницької правозахисної групи у жовтні 2010 року


Правозахисник-"порнограф" Гройсман виграв суд у вінницької міліції

Ленінський районний суд міста Вінниці задовольнив скаргу координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана і скасував ухвалу заступника прокурора міста про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно співробітників вінницької міліції, які проводили обшук у квартирі правозахисника у жовтні 2010 року.

Про це повідомляє координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман.

«Ленінський районний суд міста Вінниці розглянув по суті, подану ще в січні 2011 року постанова Прокуратури м.Вінниці про відмову в порушенні кримінальної справи щодо співробітників Вінницької міліції, які влаштували незаконний"огляд", а, фактично, грабіж майна Вінницької правозахисної групи і конфіденційних файлів біженців та шукачів притулку, які є власністю Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців», - розповів правозахисник.

Суддя Ленінського районного суду міста Вінниці повністю задовольнив скаргу координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана і скасував як незаконну ухвалу заступника прокурора міста Вінниці Добросердова про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно співробітників вінницької міліції.

На думку Вінницької правозахисної групи у разі, якщо постанова судді Ленінського райсуду вступить в законну силу, «відкриються можливості для чесної і справедливої перевірки обставин і причин незаконних дії вінницької міліції, яка використала надумані" порноповоди "для грабежу чутливої інформації, що стосується діяльності правозахисної організації».

Нагадаємо, що у жовтні 2010 року в квартирі координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана був проведений обшук. Обшук проводився міліцією в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за поширення порнографії через блог Д. Гройсмана. Мова йшла про пост у блозі від 2 травня, де встановлений ролик з сервісу Youtube.

Під час обшуку були вилучені всі носії інформації, документи та інші предмети.

ВИННИЦА.info


0
0