22 серп. 2016 15:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

68

0

Представники влади Вінниччини підписали протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чехії

Представники влади Вінниччини підписали протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чехії

 Чехи мають намір налагодити співпрацю з Вінниччиною 


Представники влади Вінниччини підписали протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чехії

 Напередодні святкування 25-ї річниці Незалежності України у Вінниці підписано протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чеської республіки. Офіційна делегація у складі гетьмана Люберецького краю Мартіна Пута, його заступника Йосефа Ядрни, керівника Департаменту охорони здоров’я Петра Тульпи, директора медінституту Люберецького краю Яни Урбанової та члена правління Люберецької обласної лікарні Марії Фриауфової зустрілись з головою обласної Ради Анатолієм Олійником, головою Вінницької ОДА Валерієм Коровієм та керівниками області. Під час зустрічі обговорили можливості та перспективи міжрегіональної співпраці.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облради.

- Ми проходимо шлях децентралізації і вже є перші позитивні результати, - зазначив на зустрічі Анатолій Олійник. - Нам цікавий досвід наших сусідів – Польщі та Чехії. Сподіваємось, ми зможемо цей досвід вивчати і застосовувати. Крім того, ми створили Агенцію регіонального розвитку, в рамках якої надіємось на тісні економічні зв’язки з Чехією.

На зустрічі говорили про прагнення Вінниччини мати партнерів у Чеській Республіці, аби закріпити і розвивати в подальшому ті надбання, які є на сьогодні. Відтак було запропоновано підписати протокол намірів щодо розвитку торгівельно-економічного, науково-технічного і гуманітарного співробітництва між Вінницькою облдержадміністрацією та Ліберецьким краєм.

- Ми підтверджуємо свою зацікавленість і готовність у розвитку співпраці між Вінницькою областю та Ліберецьким краєм, - повідомив керівник чеської делегації гетьман Ліберського краю Мартін Пута. - Сьогодні ми маємо спільними зусиллями розвивати бізнес та економіку наших регіонів. Слід зупинитись на конкретному шляху та напрямках співпраці, що дасть можливість в майбутньому реалізовувати масштабні проекти у сфері економіки та бізнесу.

У рамках візиту представники офіційної делегації 22 серпня відвідають Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни, оглянуть підприємства ТОВ «ЛВН Лімітед» (Торгова марка Nemiroff), Вінницьку кондитерську фабрику «Рошен», ТОВ «Аграна Фрут Україна». Також візьмуть участь у урочистостях до Дня Незалежності України у Вінниці та у м. Ладижині.

Представники влади Вінниччини підписали протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чехії

Представники влади Вінниччини підписали протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чехії - фото 2

Представники влади Вінниччини підписали протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чехії - фото 3

Представники влади Вінниччини підписали протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чехії - фото 4

Представники влади Вінниччини підписали протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чехії - фото 5

Представники влади Вінниччини підписали протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чехії - фото 6

Вінниця.info