28 лют. 2015 16:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

79

0

Президент заспокоїв вінничан: Я не бачу загрози з Придністров’я

Президент заспокоїв вінничан: Я не бачу загрози з Придністров’я

 Найбільша небезпека від російських регулярних військ і бойовиків в окупованих частинах території Донецької і Луганської областей


Президент заспокоїв вінничан: Я не бачу загрози з Придністров’я

 На території Придністров’я не відбулося збільшення присутності російських військ. Найбільша небезпека сьогодні виходить від російських регулярних військ і бойовиків в окупованих частинах території Донецької і Луганської областей.

Про це 28 лютого під час брифінгу у Вінниці повідомив Президент України Петро Порошенко.

«Існували певні ризики у зв’язку програшу проєвропейських політичних сил у Молдові, яка б відкрила повітряні ворота для ротації і збільшення контингенту. Цього не відбулося. І я як Президент і Головнокомандувач загрози з Придністров’я не бачу», - повідомив П. Порошенко.

Також Президент зазначив, що протитанковий рів, який копають на кордоні з Придністров’ям, не є найбільш ефективним способом захисту, протитанковий рів долається за 15 хвилин.

«Ми живемо у 21 столітті у центрі Європи. Є програма, яка робиться спільно з Європейським союзом в рамках політики Східного партнерства. Називається «Інтегроване управління кордоном». Ми будемо знати в режимі реального часу кожну спробу порушення кордону. Це на сьогоднішній десь є основним пріоритетом», - зазначив президент.

Також він додав, що це саме стосуватиметься і облаштування кордону з РФ. Окрім того, на лінії зіткнення будуватимуться декілька рубежів оборони.

«На сьогоднішній десь, я вважаю, найбільша небезпека сьогодні виходить від російських регулярних військ і бойовиків в окупованих частинах території Донецької і Луганської областей», - зазначив П. Порошенко.

ВИННИЦА.info