25 лют. 2015 17:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Спорт
0

49

0

Продивус готовий зняти «Українських отаманів» зі змагань WSB через упереджене суддівство

Продивус готовий зняти «Українських отаманів» зі змагань WSB через упереджене суддівство

 Росіяни навмисно засудили «Українських отаманів». Подивус буде відстоювати інтереси команди перед керівництвом AIBA


Продивус готовий зняти «Українських отаманів» зі змагань WSB через упереджене суддівство

 Президент професіонального боксерського клубу «Українські отамани» Володимир Продивус дав оцінку виступу нашої команди у 6-му турі змагань проти росіян та закликав керівництво WSB налаштувати суддів на об’єктивне суддівство у Всесвітній серії боксу.

Про це йдеться в повідомленні Федерації боксу України.

Як відомо, 21 лютого у Волгограді відбувся матч, в якому українська команда поступилися росіянам з рахунком 0:5. На думку президента «Українських отаманів» рахунок матчевої зустрічі абсолютно не відповідав реальному перебігу подій у ринзі.

З цього приводу Володимир Продивус виразив незадоволення діями суддів матчу та наголосив, що буде відстоювати інтереси команди перед керівництвом AIBA.

«На мою думку, у поєдинку в Волгограді нашу команду відверто пограбували і зробили це на очах у всього світу. Закривати очі на подібні речі я не буду. В Росії в нас не тільки відібрали дві перемоги, а ще й позбавили наших боксерів шансів на подальшу боротьбу за Олімпійські ліцензії. А це більш ніж принципове питання для мне як президента клубу та Федерації боксу України. Вечір боксу в Росії показав, що ми маємо конкурентну команду, яка може нав’язати боротьбу найсильнішим командам. Проте змагатися ще й проти третьої сили, якою в матчі з росіянами виступила суддівська бригада, я не бачу сенсу. Ми за чесну боротьбу та справедливі результати. Я не думаю, що боксери та тренерський склад «Команди Росії» були зацікавлені в подібних речах. На мою думку, російська команда не потребує сторонньої допомоги для того щоб перемагати. Але трапилось те, свідками чого стали усі ми».

«Я знаю, що протест за правилами ми подавати не можемо. Проте, сидіти склавши руки я не буду, в першу чергу я не маю права це робити по відношенню до самих боксерів та тренерського складу, по відношення до їх праці, старань та й заради справедливості. Ми маємо виборювати повагу до себе та рівне відношення з боку суддів до усіх команд Всесвітньої серії боксу. Тому ми вже висловили своє незадоволення керівництву WSB та надішлемо офіційний лист до дирекції AIBA з проханням розібратися у виниклій ситуації та зробити усе можливе, щоб подібного у змаганнях WSB більше не повторювалося», - додав Продивус.

І на завершення президент ФБУ наголосив: «В разі, якщо наш лист буде проігноровано та подібне суддівське свавілля буде повторюватися надалі ми готові до максимально рішучих дій. Якщо нас не почують – ми знімемо команду зі змагань».

Стосовно найближчого поєдинку проти кубинської команди Володимир Продивус зазначив:«Найближчої п’ятниці ми будемо змагатися з найсильнішою командою змагань Всесвітньої серії боксу минулого сезону. Тому, я впевнений, що ми станемо свідками надзвичайно цікавих поєдинків. Я вірю у нашу команду та вірю в те, що ми дамо бій кубинцям».

ВИННИЦА.info