10 трав. 2018 15:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

128

0

Продовження історії: власник прикованої до дерева «дев’ятки» у Вінниці написав заяву про викрадення авто. Фото, відео

Продовження історії: власник прикованої до дерева «дев’ятки» у Вінниці написав заяву про викрадення авто. Фото, відео

Продовження історії: власник прикованої до дерева «дев’ятки» у Вінниці написав заяву про викрадення авто


Прикував машину до дерева ціпками, щоб її не забрали на штраф-майданчик. У Вінниці водій вдався до радикальних мір, аби вберегти своє майно. Проте виконавча служба та поліцейські здивовані такими діями. 30-річна «дев’ятка» рахується у розшуку за півмільйонний борг. І хоч заборгував  перед банком колишній власник автівки, по суті, нинішній господар, все одно може втратити свій транспортний засіб. Чоловік вже зібрався позиватися проти копів та держвиконавців.

 7 та 8 травня старенька «дев’ятка» наробила неабиякого розголосу у Вінниці. Майже добу простояла прикованою до дерева посеред міста під наглядом поліції. Ланцюги із замком в’язав її власник.

«Купили ланцюг, замок. Неподалеку, через два метри, там було дерево. І автомобіль прикували до дерева. Я вважав, що це моя власність», - розповідає Вiнниця.info власник автівки Ігор Самборський, він член громадськогї організації "Дорожній контроль - Вінниця".

Продовження історії: власник прикованої до дерева «дев’ятки» у Вінниці написав заяву про викрадення авто. Фото, відео

Такий анти-угонний спосіб чоловік винайшов від копів та виконавчої служби.

«Перед цим у мене була маленька ДТП. Ми з водієм розійшлись по «євро-протоколу». Вирішили всі ці питання. Коли під’їхали поліцейські, побачили, що у нас ця ДТП. Вони сказали, що мій автомобіль в розшуку. У мене раніше була така ситуація, коли я купив автомобіль,  користувався ним десь з рік, півтора. Потім на нього наклали арешт. Наклали арешт, я в правовому полі це питання вирішив, подавав позови. Визнав право власності. Зняв арешт. Після того я вважав, що автомобіль належить мені. Це було рішення суду, на це  покладався. Це було у 2014 році. Чотири роки тому, але рішення чинне, його ніхто не оскаржував», - продовжує Ігор.

Продовження історії: власник прикованої до дерева «дев’ятки» у Вінниці написав заяву про викрадення авто. Фото, відео - фото 2

Нині машина вже на штраф-майданчику.  Проте Ігор з цим незгодний. Повертати свою «дев’ятку» вирішив через суд. Вважає, що через дії виконавчої служби та поліції йому були нанесені моральні та матеріальні збитки, адже завдяки автомобілю заробляє гроші.  Тому  збирає чеки. Зокрема за ланцюг із замком, які придбав, аби прикувати автомобіль.

«Позов стосовно неправомірних дій працівників поліції і стосовно працівників виконавчої служби. Тому, що вони ігнорували це рішення суду. Збираю всі чеки. Навіть квиток на тролейбус зберіг. Як я добирався. Свій час потратив», - зауважує.

Ігор навіть написав заяву до поліції про викрадення автомобіля. Її прийняли, але правоохоронці не розуміють, які можуть бути  до них  претензії? Машина вважалася у розшуку та була занесене до бази даних «Рубіж». Вони виконували свою роботу.

Продовження історії: власник прикованої до дерева «дев’ятки» у Вінниці написав заяву про викрадення авто. Фото, відео - фото 3

«Ми просто доставили її на арешт-майданчик. Оскільки вона знаходиться у розшуку ДВС. Ну, тобто ми свою роботу зробили», - коментує керівник прес-центру Патрульної поліції Вінницької області Тетяна Фіщук.

Продовження історії: власник прикованої до дерева «дев’ятки» у Вінниці написав заяву про викрадення авто. Фото, відео - фото 4

У виконавчій службі ситуації наразі не коментують. Та як з’ясувалося, подали машину у розшук  через півмільйонний штраф попереднього власника, у якого Ігор понад шість років тому  по довіреності придбав авто.

«Реєстраційні документи зареєстровані на попереднього власника. Говорять, що борг приблизно півмільйона гривень. І все майно, яке рухоме на цьому власнику, воно підлягає арешту.  Власник на контакт зараз, на даний момент не виходить. Він переховується від ДВСу», - зітхає Ігор.

А юристи вже зауважують, дії правоохоронців та держвиконавців відповідають вимогам закону.

«У них є виконавчий лист на виконанні. Де певна особа «Х» , яка була колишнім власником даного транспортного засобу, заборгувала банку якісь кошти. І на сьогоднішній день дана особа і являється по всім реєстрам  власником. Тому вони винаходять, і вилучають і віддають на реалізацію дане майно для подальшого виконання рішення суду. Є рішення суду про стягнення боргу. Теперішньому власнику необхідно звернутися в органи реєстрації, на сьогоднішній день це сервісний центр при УМВС , для того, щоб на підставі його рішення суду від 2014 року зняли з обліку і поставили на нього, на його ім’я. Всі проблеми відпадуть самі собою», - пояснює адвокат Роман Корченюк.

Продовження історії: власник прикованої до дерева «дев’ятки» у Вінниці написав заяву про викрадення авто. Фото, відео - фото 5

Чому цього чоловік не зробив раніше, відповідає так:

«Я не намагався тому, що робив дороговартісну операцію дитині, там сотні тисяч гривень. У мене не було можливості», - зітхає.

Якщо ж  Ігореві ця машина й досі потрібна, шукати можливість доведеться. Процедура переоформлення може зайняти близько дня. Крім цього, коли забиратиме автомобіль, навіть не доведеться виплачувати за евакуатор та простій на арешт-майданчику. Ці зобов’язання візьме на себе держава.  

Продовження історії: власник прикованої до дерева «дев’ятки» у Вінниці написав заяву про викрадення авто. Фото, відео - фото 6

Вiнниця.info

title

title