20 листоп. 2014 17:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

29

0

Прокуратура «взялась» за керівників АТО, через яких загинули вінничани на 32-му блокпосту

Прокуратура «взялась» за керівників АТО, через яких загинули вінничани на 32-му блокпосту

 За фактом загибелі 5 військовослужбовців на 32-му блокпосту відкрито кримінальне провадження


Прокуратура «взялась» за керівників АТО, через яких загинули вінничани на 32-му блокпосту

 Управлінням нагляду за додержанням законів об’єднаними силами АТО військової прокуратури Південного регіону України 13 листопада 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби). Прокуратура розслідує обставини, що стали причиною загибелі 5 військовослужбовців на 32-му блокпосту.

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Попередньо встановлено, що в період з 2 жовтня  по 27 жовтня 2014 понад 100 військовослужбовців Національної гвардії України та Збройних Сил України, які здійснювали оборону та охорону 32 блокпосту поблизу с. Сміле Луганської області, були оточені незаконними військовими формуваннями та перебували під постійним вогневим обстрілом.

Разом з тим військовими службовими особами командування сил антитерористичної операції не вжито належних заходів щодо забезпечення постачання на вказаний об'єкт бойових припасів, предметів першої необхідності та засобів життєдіяльності.

Безвідповідальність військових службових осіб призвела до вимушеного залишення території 32 блокпосту, загибелі 5 військовослужбовців та знищення незаконними збройними формуваннями понад 20 одиниць бойової техніки.

Як відомо, серед захисників, які тримали оборону на 32-му блокпосту, були бійці частини 3008 Національної гвардії, яка дислокується у Вінниці. Внаслідок мінометних обстрілів на 32-му блокпосту та при прориві до нього загинули вінничани.

ВИННИЦА.info


0
0