29 серп. 2014 14:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

29

0

Прокуратура затримала військового, який вкрав 210 тисяч у вінницьких бійців АТО

Прокуратура затримала військового, який вкрав 210 тисяч у вінницьких бійців АТО

Помічник командира батальйону однієї з військових частин за вкрадені гроші купив собі автомобіль та виплатив свої кредити у банках


Прокуратура затримала військового, який вкрав 210 тисяч у вінницьких бійців АТО

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України виявлений резонансний факт привласнення бюджетних коштів, виділених для виплати грошового забезпечення військовослужбовцям, які задіяні у проведенні антитерористичної операції.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Перевіркою встановлено, що помічник командира батальйону з фінансово-економічної роботи – начальник фінансово-економічної служби однієї з військових частин, отримавши грошові кошти для здійснення виплати військовослужбовцям частини грошового забезпечення за липень 2014 року та грошової винагороди за участь в АТО за червень 2014 року на загальну суму 400 тис грн, частину вказаної суми в розмірі понад 210 тис грн привласнив. При цьому, за вказані кошти він не тільки придбав собі легковий автомобіль, але й погасив свої кредитні зобов’язання перед установами банків.

Відомості щодо вказаного кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 410 Кримінального кодексу України (заволодіння військовим майном шляхом зловживання службовим становищем, що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років).

Внаслідок принципового підходу прокурора щодо підозрюваного 28 серпня 2014 року застосовано запобіжний захід – тримання під вартою та визначено розмір застави у розмірі 1 млн. грн.

ВИННИЦА.info


0
0