30 жовт. 2018 09:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

44

0

Прокуратура знайшла небезпечні дитячі майданчики у Вінницькій області

Прокуратура знайшла небезпечні дитячі майданчики у Вінницькій області

 Прокуратурою встановлено, що у Вінницькій області не всі дитячі майданчики є безпечними для дітей


Прокуратура знайшла небезпечні дитячі майданчики у Вінницькій області

 Прокуратурою встановлено, що у Вінницькій області не всі дитячі майданчики, що знаходяться на території органів місцевого самоврядування, є безпечними для дітей. Зокрема, не забезпечено затвердження планів технічної інвентаризації, паспортизації, а також не проведено обстеження й перевірку технічного стану їх конструкцій.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Бездіяльність органів місцевого самоврядування суперечить гарантованим Конституцією України та іншими нормативними актами правам дітей на їх безпечні умови для життя й здорового розвитку, призводить до безконтрольності за технічним станом елементів дитячих майданчиків та може завдати тяжких наслідків здоров'ю дітей, які проводять дозвілля на цих майданчиках.

Зокрема, такі факти мають місце на території Бирлівської та Сумівської сільських рад Бершадського району, Дорожненської та Лука-Мелешківської сільських рад Вінницького району, а також Браїлівської селищної ради Жмеринського району.

Позовні вимоги прокурорів до Дорожненської, Сумівської сільських, а також Браїлівської селищної рад судом задоволені, Бирлівська та Лука-Мелешківська сільські ради добровільно виконали вимоги прокурора.

Вінниця.info