11 лип. 2011 17:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

60

0

ПроООН дає 400 тисяч доларів на проекти місцевих громад Винницької області

ПроООН дає 400 тисяч доларів на проекти місцевих громад Винницької області

У 2011-2014 роках 44 населених пункти у сільській місцевості Вінниччини мають змогу отримати на відновлення комунальної інфраструктури до 10 тисяч доларів кожен


ПроООН дає 400 тисяч доларів на проекти місцевих громад Винницької області

У Вінниці представники обласної влади та проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН підписали договір про другу фазу Проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

44 населених пункти у сільській місцевості отримають на відновлення комунальної інфраструктури до 10 тисяч доларів кожен. На умовах співфінансування проект надаватиме 50% коштів, місцеві бюджети - 45%, громади - 5%. Пріоритетними стануть енергоощадні проекти - на них буде витрачено близько 30% загального бюджету проекту, а сума гранту збільшена до 20 тисяч доларів. Проекти реалізовуватимуться у селах, де проживає до 10 000 мешканців.

Перша фаза проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", офіційно завершилась. Як розповів начальник головного управління економіки Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, з обласного бюджету на фінансування проектів громад було виділено близько 30 мільйонів гривень. Покращили життя громад 43 населених пункти.

Як відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан, мешканці громад, що брали участь у проекті, отримали якісніше водопостачання, відремонтували аварійні дитсадки, "дали нове життя" застарілим ФАПам, запустили шкільний автобус. "Громади залучили близько 3 мільйонів гривень власних коштів. Але гроші - лише інструмент, головна мета проекту - змінити свідомість людей, "розбудити" бажання діяти спільно", - зазначив І.Мовчан.

Від міжнародних партнерів угоду про співпрацю у другій фазі проекту підписав програмний менеджер ПроООН Сах Джейсінг. "До 2015 року триватиме черговий етап нашої співпраці. Я радий, що з часу, коли ми підписували першу угоду у 2008 році, кількість охочих взяти участь у проекті зросла. Це говорить про ефективність проекту", - підкреслив він.

Очікується, що вже у серпні будуть відібрані сільські ради, де реалізовуватимуться грантові проекти. Ініціативи громад підтримуватимуться у наступних сферах: енергозбереження та енергоощадні технології, водопостачання, охорона здоров'я, навколишнього середовища, підтримка малого бізнесу (розвиток сільськогосподарських та обслуговуючих кооперативів).

ВИННИЦА.info


0
0