1 серп. 2018 16:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

116

0

«Прописку» чи довідку вінничанам зможуть оформити вдома за допомогою «валізи» мобільного офісу

«Прописку» чи довідку вінничанам зможуть оформити вдома за допомогою «валізи» мобільного офісу

 У Вінниці завершують тестування мобільного офісу


«Прописку» чи довідку вінничанам зможуть оформити вдома за допомогою «валізи» мобільного офісу

 У Вінниці завершують тестування «валізи», за допомогою якої працівники департаменту адміністративних послуг міськради надаватимуть державні послуги на дому. Люди літнього віку, або громадяни з інвалідністю, які не можуть самостійно прийти в «Прозорий офіс», зможуть вдома зареєструвати нерухоме майно, отримати довідку чи оформити реєстрацію за місцем проживання чи зняття з реєстрації. Загалом, за допомогою мобільного офісу, можна замовити будь-яку з 500 послуг, які надають адміністратори в «Прозорих офісах» Вінниці.

«Іншими словами, валіза – це мобільний офіс. Завдяки валізі на дому можуть оформлювати всі послуги виконавчого комітету Вінницької міськради. В середині є ноутбук, відеокамера, пристрій для зчитування ІD-карток та принтер. Це повноцінне робоче місце з яким можна виїжджати на дім до клієнта», - розповіла Вiнниця.info Ірина Копчук, директор департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради.

Цією послугою можуть скористатися люди, які мають певні фізичні обмеження.

«Це люди з інвалідністю. Ті, кому за 80 років. Або ті, хто тимчасово втратив можливість самостійно пересуватись. У цьому випадку необхідно мати довідку з лікарні, якщо, до прикладу, людина зламала ногу, чи важко хвора», - продовжила Ірина Володимирівна.

На місці адміністратор може робити те, що робить на своєму робочому місці. Зв'язок з головним сервером міської надає спеціально вмонтований модем.

«До речі, відеокамера, яка є у валізі, вона виконує одразу кілька функцій. Фіксує всі дії адміністратора, який прибув на виклик. Певною мірою, це і наш захист. А також камера виступає, як сканер для документів, які посвідчують особу», - зауважує Копчук. 

«Прописку» чи довідку вінничанам зможуть оформити вдома за допомогою «валізи» мобільного офісу

Для того, аби викликати спеціаліста додому, довірена ним особа спочатку повинна звернутися до прозорого офісу.

«Показати, які вже є зібрані документи для оформлення тієї, чи іншої послуги. Довірена особа, це необов’язково нотаріально завірена людина, яка має право представляти когось. Це можуть бути рідні, сусіди, знайомі. Люди, які готові представити інтереси тієї людини, яка не може прийти самостійно. Тут головне, щоб на майбутнє не втрачали час та ресурс. Адже, якщо пакет документів для оформлення не повний, доведеться знову повертатися, починати все з початку. Якщо все є, клієнт вказує зручний для нього час, ми виїжджаємо», - говорить Ірина Володимирівна.

«Прописку» чи довідку вінничанам зможуть оформити вдома за допомогою «валізи» мобільного офісу - фото 2

Валізу Вінниця отримала завдяки програмі міжнародної співпраці з швейцарською конфедерацією.

«Вони надали її нам безкоштовно. А взагалі, така валіза коштує близько 70 тисяч», - констатує Копчук.

Для мешканців, які не можуть самостійно дістатися «прозорих» офісів, візит спеціаліста з мобільною валізою - безкоштовний. Адміністратори для відвідування вінничан використовують службовий автомобіль, адже вага валізи близько дев’яти кілограм.

Нагадаємо, раніше у Вінниці закупили два робочих мобільних місця для надання соціальних послуг, серед яких оформлення державної допомоги, субсидій.

Вiнниця.info