3 трав. 2017 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

73

0

Проросійська партія готує марш на 9 травня у Вінниці

Проросійська партія готує марш на 9 травня у Вінниці

 «Союз лівих сил» очікує, що підтримати їх захід прийдуть близько 500 людей


Проросійська партія готує марш на 9 травня у Вінниці

 Екс-комуніст Іван Бондарчук анонсував проведення маршу «Безсмертного полку» у Вінниці 9 травня. Представник «Союзу лівих сил» запросив усіх на захід через повідомлення у «Фейсбук».

Оскільки така ж акція проходять на території Російської Федерації, то Вінниця.info звернулася за роз’ясненнями до її організатора. Колишній нардеп від соціалістів зазначив, що назву маршу у Вінниці змінили, але «від цього нічого не міняється у змісті».

«В Росії ця акція називається «Безсмертний полк», але у нас (в українців – ред.) це викликає нездорову реакцію, тому в багатьох країнах вона називається «Ніхто не забутий, ніщо не забуто». Я сьогодні вже виправив у себе на «Фейсбук». Хоча ви розумієте, що від цього нічого не міняється у змісті. Люди прийдуть з портретами своїх дідів, батьків, матерів, бабусь, тих, хто воював на фронтах, був і партизанських загонах чи підпіллі», - сказав І.Бондарчук.

«Союз лівих сил» очікує, що підтримати їх захід прийдуть близько 500 людей. Вони матимуть червоні прапори, обіцяють не чіпляти «георгіївських» стрічок.

Зберемося біля Меморіалу Слави покладемо вінки, квіти і пройдемося по вулиці Соборній. У заявці ми вказуємо до 500 чоловік. Можливо, прийде і більше. Ми вийдемо з червоними прапорами своєї партії.

Рекомендували не брати «георгіївські» стрічки, а взяти червоні стрічки, як кольору прапору», - додав екс-комуніст.

Вaртo зaзнaчити, щo oдними з гoлoвних зaсaд «Сoюзу лiвих сил» є вiднoвлення всебiчних дружнiх зв'язкiв з Рoсiєю тa зaпрoвaдження рoсiйськoї мoви як другoї держaвнoї мoви Укрaїни.

Нагадаємо, що 1 трaвня під чaс проведення першотрaвневого мітингу предстaвники «Союзу лівих сил» спровокували конфлікт «червоним» прапором. Близько 20 молодих людей, які не поділяли політичні погляди мітингувaльників, нaмaгaлися зaвaдити проведенню зaходу тa почaли виривaти з рук прaпори. Конфліктну ситуaцію швидко припинили прaцівники поліції, які відтіснили з нaтовпу молодиків тa змусили покинути територію проведення мітингу.

Минулого року комуністи влаштували провокацію з червоним прапором.

Вінниця.info