14 квіт. 2014 16:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

42

0

Путін доручив Борису Колесникову легітимізувати брехню Лаврова

Путін доручив Борису Колесникову легітимізувати брехню Лаврова

 Донецький обласний осередок Партії регіонів збирає свій «сепаратистський» з’їзд депутатів всіх рівнів, який має легітимізувати «донбаський бунт»


Путін доручив Борису Колесникову легітимізувати брехню Лаврова

 У середу, 16 квітня, Донецька облорганізація Партії регіонів, якою керує креатура Бориса Колесникова нардеп Микола Левченко, проведе «з’їзд депутатів всіх рівнів», а вже 17 квітня мають стартувати переговори в Женеві. І це не просте співпадіння з огляду на те, що тільки лінивий не говорить про те, що сепаратистський бунт на Донбасі приурочений до женевських переговорів і повинен показати, що з українською владою говорити нема про що. Однак, на Заході не ведуться на цю «тему» Росії і прямо їй кажуть, що всі виступи інспіровані кремлівськими спецслужбами і не можуть вважатися «народними протестами».

В такій ситуації в Кремлі вирішили додати юридичної ваги бунту за допомогою, власне, з’їзду депутатів всіх рівнів від Партії регіонів Донеччини, який освятить усі захоплення міліцейських відділків та інших адмінбудівель в Донецькій області. Швидше за все, на з’їзді буде проголошено, що, слідуючи «народній волі», іменем якої було здійснено «повернення народу» влади в Донецькій області, Партія регіонів області бере на себе відповідальність за ситуацію в регіоні, просить прибрати «варягів» з Києва і вимагає свого представництва в женевських переговорах.

Чому відвертими сепаратистами стане Партія регіонів тільки Донеччини? По-перше, тому що поки у Росії, Януковича та їх місцевих поплічників сил вистачило на організацію серйозного бунту тільки в Донецькій області. Над цим працюють і в Луганській, і в Харківській областях, але до 17 квітня явно не встигають провернути широкомасштабний сценарій подібний до донецького. Але це не виключає, що по ходу вже самих переговорів до облосередку Донеччини не приєднаються луганські регіонали.

По-друге, керівники Партії регіонів на Донеччині найбільш залежні від Росії (у того ж Колесникова там просто сім’я) та Януковича. І, третє, що стосується Харківщини – оскільки її представник Михайло Добкін балотується в українські президентом взагалі від ПР, то підтримка харківською ПР озброєних сепаратистів буде виглядати «трохи по-дебільному» і заважатиме виборчій кампанії Михайла Марковича. Хоча це, мабуть, не головний стримуючий фактор. Мабуть, найбільш, що стримує харківських регіоналів, це те, що МВС керує теж харків’янин Арсен Аваков, який краще контролює ситуацію в рідній області. Та й Кернесу, на відміну від Колесникова та Єфремова, ніхто допити в прокуратурі не скасовував.

Отже, програма мінімум – легітимація Партією регіонів сепаратистських бунтів на Донеччині (варто звернути увагу на той факт, що приятель Колесников Ахметов поки закрив офіс СКМ в Києві), а максимум – ще й на Луганщині. З огляду на це, не зле було б, щоб вогнища бунту на Донеччині були ліквідовані до з’їзду, а на Луганщині була проведена профілактика, яка б унеможливила «народні протести» подібні до тих, що відбулися в Донецькій області.

Еспрессо.ТВ


0
0