20 жовт. 2017 10:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

127

0

Путіна непокоїть пам’ятник Петлюрі у Вінниці

Путіна непокоїть пам’ятник Петлюрі у Вінниці

 Путіна непокоїть пам’ятник Петлюрі у Вінниці


Путіна непокоїть пам’ятник Петлюрі у Вінниці

 14 жовтня у Вінниці на День захисника України відкрили пам’ятник політичному діячеві часів української революції 1917-1921 років Симону Петлюрі. Після встановлення композиції, в соцмережах розгорнулась жвава дискусія щодо неоднозначної особистості Петлюри. Негативно сприйняли новий постамент представники єврейської общини. Разом з тим, 19 жовтня вінничанин Зорій Файн, пост якого у «Фейсбуці» став початком дискусій, написав, що його слова вирвали з контексту і перекрутили.

«Ми домовилися з Олександром Федоришеним, керівником Центра історії Вінниці, що найближчим часом сядемо за круглий стіл, обговоримо і напрацюємо спільне рішення для подальшого мирного співіснування наших громад. Адже українці і євреї спокон-віку дружньо жили на цій землі, одне одному допомагали, і у всі часи були ті, хто намагався ці стосунки зіпсувати…», - написав

Але з інформації, яка опублікована на РИА НОВОСТИ 19 жовтня, очевидно, що пам’ятник Петлюрі більше заважає Росії, ніж жителям України. Президент Російської Федерації, який є лідером країни з 144 мільйонним населенням, країни, яка анексувала уккраїнський Крим і підтримує збройний конфлікт на Донбасі, прокоментував встановлення монументу у Вінниці.

«Сейчас установили памятник Петлюре — это человек нацистских взглядов, антисемит, который истреблял евреев во время войны. Кроме сионистского конгресса еврейского все молчат. Вам своих клиентов жалко что ли в Киеве? Это не украинский народ делает, это все делается с подачи соответствующих правящих структур. Почему же вы молчите?», — сказав президент РФ.

Вінниця.info, фото з сайту РИА Новости