29 серп. 2014 14:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

36

0

Як вінничанам протистояти путінській стратегії захоплення України

Як вінничанам протистояти путінській стратегії захоплення України

Окрім вторгнення військ, кремлівські пропагандисти доводять українців до істерії 


Як вінничанам протистояти путінській стратегії захоплення України

Росія не оголосила про початок війни і навряд чи оголосить, хоча війська РФ вторглись на територію незалежної України. Путін навряд чи буде говорити відкрито про свої плани щодо України, але і надалі проводитиме диверсії в середині країни. Його успіх залежить від того, на скільки українці поведуться на розкидані гачки.

ВВП не може змиритись з втратою впливу на Україну. Кремлівська рать ніяк не може зрозуміти що українці томились від несправедливості, беззаконня і ненаситної «сім'ї», через це САМІ вийшли на Майдан. Кремль перейшов у інше сприйняття світу, на який дивиться лише крізь призму геополітики, він не може усвідомити того що є просто ЛЮДИ, які проживаючи на території певної держави, теж мають на вплив на країну. Як для українців не дивно, але Росія переконана що зміна влади в Україні пройшла через махінації підступних американців, масонів, євреїв..., кого завгодно, але не звичайних українців.

Щоб повернути неслухняну Україну на «путь праведний», Кремль вибрав багатовекторну стратегію.

Спочатку вирішили «покарати рублем». Всі пам’ятають як восени Янукович їздив по світу у пошуках грошей, бо довели Україну до кризового стану. «Добрим другом» став ВВП, який дав товаришу гроші. Але Янукович не виправдав надій Кремля, і перелякавшись, кинув все напризволяще. Тоді РФ почала вмикати важелі економічного тиску, шляхом обмеження ввозу українських товарів.

Паралельним кроком була інформаційна політика РФ. Росіян заздалегідь почали готувати до можливої війни. Інформпростір засипали новинами про бандерівсько-фашистські протести в Києві, про хунту, яка «на крові» прийшла до влади. Кремль успішно втовкмачив у голови 140 мільйонів росіян, що українці вороги, а ті українці що не вороги потребують спасіння від «київської хунти». Це стало основою для захоплення Криму, сіяння смути в головах українців, навіювання ідеї федералізації України, де з’явиться так звана Новоросія і західна Україна, яку Жириновський пропонував поділити між собою Польщі, Угорщині та Румунії.

Якщо з Кримом в Росії все вийшло гладко, то з Україною вони не розрахували свої сили. Замість запланованої Новоросії похапцем вийшло зробити тільки Лугандон - ДНР та ЛНР.

Всі ці кроки вже зроблені, десь Україна встигла зорієнтуватись і втрималась, а десь Кремль в повній мірі реалізував свій задум.

Але зараз йде ще більш посилений наступ, і він полягає не лише у вторгненні військових РФ на територію України, а в більшій мірі у дестабілізації всередині країни. Путінська стратегія знову використовує простий і дієвий метод – українців намагаються зіткнути лобом між собою. Нагнітаються емоційна атмосфера. Пропагандисти б’ють по живому: використовують жінок і матерів за допомогою них дестабілізують і так не просту ситуацію в армії.

Тож щоб українці як народ знову втерли носа Путіну, потрібно припинити істерики, не звинувачувати один одного у всіх гріхах, замість пікетувати державні установи, шукати спільний вихід із ситуацій, зосередитись на благодійній підтримці наших захисників. Якщо ми будемо добрішими один до одного та категоричними з ворогами, ми вистоїмо. Адже кремлівська пропаганда побудована на агресії, яку сіють поміж людей.

Зараз наша перемога залежить від кожного з нас. В українців гаряче серце, але сьогодні потрібно керуватись холодним розумом.

Саша Доля, ВИННИЦА.info


0
0