19 черв. 2015 16:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

124

0

П’ять будівель у центрі Вінниці розмалюють

П’ять будівель у центрі Вінниці розмалюють

 У Вінниці п’ять будівель у центрі змінять свій імідж


П’ять будівель у центрі Вінниці розмалюють

 19 червня у Вінниці стартував конкурс на кращий проект мурал – арту «VIN-ART-CITY». До дня міста у Вінниці п’ять будівель будуть розмальовані кращими художниками.

Картини будуть розмальовані за тематикою: Народні назви районів міста: Варшава, Корея, Вишенька, Ієрусалімка, Ліверпуль. Організатори планують залучити художників з усього світу.

Конкурс відбуватиметься в три тури. Перший це реєстрація учасників, яка проходитиме з 19 червня до 10 липня. Для цього художникам для участі в конкурсі потрібно подати заяву на участь в акції, проект мурал-арту, який включає кольоровий ескіз, назву проекту, концепцію, короткий опис реалізації проекту та необхідний ресурс для виконання проекту. Проект має бути розрахований не менш ніж 10метрів на 15 метрів. Також потрібно надати резюме та вказати досвід роботи у напрямку мистецтва, приклади робіт створених раніше та паспорт. Тобто, учасники мають бути з досвідом з даній галузі.

Другий тур це відбірковий, який триватиме з 13 по 20 липня. Вінничани матимуть можливість проголосувати за подані проекти на сайті міської ради та в мережі Фейсбук. Також проекти оцінюватимуть професійні журі по 10-бальній шкалі. До складу яких входять художники, історики, архітектори. Вже 20 липня будуть відомі результати відбіркового туру.

Третій тур останній і найочікуваніший для вінничан почнеться 23 липня. П’ять художників втілять свої проекти у життя на стінах будівель, а саме по вулиці Козицького 53 та 63, по вулиці Соборній 68 та 91 і по вулиці Свердлова 1 найбільший об’єкт це басейн «Авангард».

З 30 серпня по 3 вересня відбудеться голосування вже за готовий витвір мистецтва на будівлі. Фіналіст отримає 20 тисяч гривень, а решта учасників отримає пам’ятні сувеніри, дипломи та подарунки.

Нагородження переможця відбудеться на День міста, 5 вересня.

 П’ять будівель у центрі Вінниці розмалюють

  Ось ці будівлі змінять імідж

П’ять будівель у центрі Вінниці розмалюють - фото 2

 П’ять будівель у центрі Вінниці розмалюють - фото 3

П’ять будівель у центрі Вінниці розмалюють - фото 4

П’ять будівель у центрі Вінниці розмалюють - фото 5

П’ять будівель у центрі Вінниці розмалюють - фото 6 

ВИННИЦА.info