18 січ. 2016 16:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

118

0

П’ятеро письменників з Вінниччини отримали премію імені Степана Руданського

П’ятеро письменників з Вінниччини отримали премію імені Степана Руданського

 Письменникам Вінниччини присуджено літературну премію Руданського 


П’ятеро письменників з Вінниччини отримали премію імені Степана Руданського

 Конкурсним журі визначено на Вінниччині переможців конкурсу на здобуття звання лауреата та дипломантів Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського.

Розпорядження Про присудження Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського підписано головою Вінницької облдержадміністрації 14 січня.

Лауреатом Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського за 2015 рік оголошено Бойка Олексія Михайловича за книгу сатири і гумору «Танці у кропиві».

Дипломантами Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського визначено колектив авторів книги «І я знов живий світ оглядую»: Павленко Раїсу Іванівну, Велінського Юрія Григоровича, Кірішеву Олену Миколаївну, Юрчишину Ольгу Анатоліївну.

Автори книг «І я знов живий світ оглядую» та «Танці у кропиві» отримають дипломи та грошові нагороди.

Довідка.

Всеукраїнська літературно-мистецька премія імені Степана Руданського присуджується за здобутки у жанрах сатири і гумору на вшанування пам'яті видатного українського письменника.

Премія заснована у 1994 році колективним сільськогосподарським підприємством ім.С. Руданського села Хомутинці Калинівського району Вінницької області та Вінницькою організацією НСПУ. Спочатку вона мала обласний статус, передбачала три лауреатських місця за ранжиром і була суто літературною, а у 2006 році вона перетворилась на літературно-мистецьку і отримала всеукраїнський статус. Патронат над премією взяла на себе Вінницька обласна державна адміністрація. У 2013 році ще одну літературну премію імені С. Руданського, яка має обласний статус, засновано Кримською республіканською організацією НСПУ.

ВИННИЦА.info