2 верес. 2014 14:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

48

0

Рада відмовилася відключати російські пропагандистські телеканали

Рада відмовилася відключати російські пропагандистські телеканали

Депутати не підтримали в першому читанні в цілому законопроект № 4263а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії інформаційній агресії іноземних держав»


Рада відмовилася відключати російські пропагандистські телеканали

Верховна Рада відмовилась прийняти закони, які урегульовують процедуру заборони трансляції теле- та радіпрограм, що закликають до повалення конституційного ладу.

Зокрема, народні депутати не підтримали в першому читанні в цілому законопроект № 4263а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії інформаційній агресії іноземних держав». За відповідне рішення проголосували лише 195 парламентарів при 226 необхідних, передає Еспресо.TV.

Також Верховна Рада не змогла прийняти Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо встановлення процедури тимчасового обмеження трансляції та ретрансляції на території України програм телерадіоорганізацій, які не підпадають під юрисдикцію України, зареєстрований в парламенті під номером 4297а.

Як відзначив автор законопроекту народний депутат від фракції «Батьківщини» Микола Княжицький, цей закон дозволив би відключати телеканали на 30 днів до відповідного рішення суду.

«Ви бачите що зараз відбувається в українському інформаційному просторі. МВС спільно з Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення звертаються до суду та припиняють в Україні мовлення телеканалів, що закликають до війни. Ці процеси вже йдуть. Важливо дати Нацраді права, які не дозволять зловживати цим процесом», - наголосив Княжицький.

«Нацрада матиме право на 30 днів відключати телепрограми які закликають до війни до рішення суду. Фактично Нацрада після цього має право звернутися до суду, щоб закон Томенка (4263а, - ред.) міг діяти», - додав депутат.

Після цього спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що парламент спробує проголосувати по законах ще раз після перерви, яка триватиме до 16 години.

ЕспрессоТВ


0
0