21 черв. 2015 14:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

60

0

Реклама на автошляхах Вінниччини може зникнути

Реклама на автошляхах Вінниччини може зникнути

 Законно встановлені рекламоносії буде демонтовано тільки після закінчення терміну дії дозвільних документів


Реклама на автошляхах Вінниччини може зникнути

Урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури підтримав законопроект про заборону розміщення рекламоносіїв у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування.

Про це повідомляється на офіційному сайті Кабміну.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, наразі уздовж доріг загального користування розміщено понад 6 тисяч рекламоносіїв, при цьому 75% з них встановлено з порушенням чинних нормативно-правових актів.

Згідно з результатами опитування, проведеного департаментом ДАІ МВС України, 82% респондентів визнали, що зовнішня реклама відволікає їх від керування автомобілем.

«Зміни стосуються лише доріг загального користування поза межами населених пунктів. Такий закон нам потрібен і для поліпшення безпеки руху на дорогах, і з естетичного погляду. Крім того, це вимога міжнародного законодавства, зокрема Європейської угоди про міжнародні магістралі, яка забороняє розміщення рекламних щитів по боках міжнародних доріг», – висловився на підтримку проекту віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський.

Згідно з проектом, законно встановлені рекламоносії буде демонтовано тільки після закінчення терміну дії дозвільних документів.

 ВИННИЦА.info