1 берез. 2017 11:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

63

0

Ремонти та утеплення багатоповерхівок. Як скористатись коштами бюджету Вінниці

Ремонти та утеплення багатоповерхівок. Як скористатись коштами бюджету Вінниці

 Ремонти та утеплення багатоповерхівок. Як скористатись коштами бюджету Вінниці  


Ремонти та утеплення багатоповерхівок. Як скористатись коштами бюджету Вінниці

 На сесії Вінницької міської ради затверджено порядок капітального ремонту житлового фонду на 2017 рік. Міським бюджетом на 2017 рік передбачено 42 млн. гривень видатків на проведення капітальних ремонтів. Жителі багатоквартирних будинків можуть скористатись програмою співфінансування або ж, якщо форма управління ОСББ - зробити ремонт за рахунок міського бюджету.

Про це під час прес-конференції повідомив в.о. директора департаменту житлового господарства Роман Фурман.

«З 2016 року У Вінниці затверджено Меморандум про співпрацю і взаєморозуміння, який запропоновано підписати житлово-експлуатаційним підприємствам та управляючим компаніям, які є на ринку. Даний меморандум з житлово експлуатаційними підприємствами підписали 10 управляючих компаній і 40 ОСББ. Підприємства, які підписали Меморандум взяли на себе зобов’язання утримувати будинки в належному стані.

Капремонт продовжує проводитись на умовах співфінансування. Як і раніше, співфінансування з міського бюджету проводитиметься 30% на 70%, з яких 30% - кошти мешканців. Цього року удосконалили прядок проведення капремонтів. Якщо минулого року замовником виготовлення проектно-кошторисної документації був департамент житлового господарства, то на сьогодні люди самостійно можуть визначати вид матеріалів (це здешевлює вартість робіт – ред.) і замовляти проектно-кошторисну документацію за власний рахунок. Вартість проекту буде зарахована в частку співфінансування.

Є два формати проведення капремонтів житлових будинків.

  1. ОСББ без співфінансування. На загальних умовах самі визначають, що саме хочуть виконати по капітальному ремонту за рахунок міського бюджету. Вони листом на міського голову інформують про ремонт. Відповідно, департамент як розпорядник бюджетних коштів замовляє виготовлення проекту, проводять через прозоро відбір підрядника, укладає договір і по завершенню робіт підписують акт та проводять оплату.

  2. На умовах співфінансування. Можуть бути як ОСББ, так і будинки, які ще не визначились. В першому випадку ініціативна особа, або старший по будинку або голова ОСББ звертається до управлінської компанії щодо розрахунку вартості ремонту на умовах співфінансування. Далі визначають ініціативну особу, яку уповноважують для підписання договорів підряду, визначаються з організацією, яка розробить проект, та визначають особу яка підписуватиме акт виконаних робіт. Після цього вони звертаються до департаменту, представник якого складає акт обстеження, який є технічним завданням на проектування. Після замовлення проекту, департамент забезпечує відповідне співфінансування на дані роботи. Потім департамент через прозорро знаходить підрядника і по результатах торгів укладають тристоронній договір. Де зазначається сума співфінансування мешканців і міського бюджету. Потім після укладання договору протягом трьох днів ініціативна особа від мешканців повинна здійснити перерахунок суми на рахунок підрядника. Остаточна оплата за роботи – після акту виконаних робіт.

Види робіт, які можуть проводитись у співфінансуванні з міським бюджетом: капітальний ремонт всіх конструктивних елементів будинку – покрівля, інженерні мережі, стики зовнішніх панелей, утеплення, заміна вікон на сходових клітинах, капітальний ремонт ліфтів.

Вінниця.info