5 квіт. 2018 10:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

105

0

Рева у Вінниці про скандал з аліментами на батьків: це чистий фейк

Рева у Вінниці про скандал з аліментами на батьків: це чистий фейк

Рева у Вінниці про скандал з аліментами на батьків: це чистий фейк


Рева у Вінниці про скандал з аліментами на батьків: це чистий фейк

Кілька днів тому в Україні розгорівся скандал навколо міністра соціальної політики України Андрія Реви. Під час інтерв’ю на одному з Національних ЗМІ, він висловив думку щодо аліментів на батьків та хто їх повинен сплачувати.

«Я вважаю, що у випадку дітей до літніх батьків має бути жорстка відповідальність – потрібно законодавчо ввести серйозну відповідальність – вони теж повинні платити аліменти на утримання батьків. У 51-й статті Конституції написано, що батьки зобов’язані утримувати своїх неповнолітних дітей, повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків», – сказав Рева в ефірі програми «Свобода в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Радіо НВ).

Загал сприйняв інформацію, як за ймовірне введення у обов’язковому форматі, для всіх.  

«Це чистий фейк. Коли не беруть до уваги контекст, про що говорилось, і як, то його просто беруть виривають. От вам, розумійте хто, як хоче. Ми свої обов’язки ні на кого перекладати не збираємося. Але є випадки, коли і люди несуть відповідальність. Як на приклад, конституційні. Ми піклуємося про своїх батьків. І от уявіть, що вам сказали, зараз ти будеш платити гроші своїм батькам. Це потрібно? Я думаю, що ваші батьки першими будуть проти. Тому, що наші відносини не регулюються грошима. Це родинна справа.

Але бувають ситуації, про які я говорив у тому ефірі, про зону АТО. Волонтери зібрали немічних, одиноких, старих людей. Які там залишилися одні. Вони розмовляли з  ними. Вони з’ясували, що у них є рідні. І вони до них телефонують, і запитують, ваші батьки у такій складній ситуації. Допоможіть їм. А волонтеру, як він розповів, ті діти відповіли: «Передзвоніть, коли помруть…». І мене запитує журналіст, що робити? А от ви, щоб ви зробили у цій ситуації? Я нагадав, є Конституція. Де чітко вказано, що діти зобов’язані піклуватися про своїх батьків. Якщо така серйозна  річ, то чи повинна держава впливати на таких людей? У таких випадках. Для цього є вся законодавча база: 202-га та 206-та статті. Там написано, що у подібних випадках, за рішенням суду, можна буде присуджувати аліменти на утримання таких батьків. А якщо ці діти ухиляються, то 165-та стаття Кримінального Кодексу України передбачає, що ці особи несуть кримінальну відповідальність. Підкреслюю, за рішенням суду. Чи означає це, що всі діти в Україні повинні платити аліменти на батьків? Ну, це ж повня нісенітниця», - розповів Вiнниця.info Андрій Рева.

Нагадаємо, 5 квітня у Вінниці триває робочій візит прем’єр-міністра та Президента України.

Вiнниця.info