24 черв. 2016 12:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

57

0

Родині загиблого 19-річного Жені Костюка виплатять допомогу: рішення Вінницької мерії

Родині загиблого 19-річного Жені Костюка виплатять допомогу: рішення Вінницької мерії

 Бійцям добровольчих батальйонів надаватимуть матеріальну допомогу 


Родині загиблого 19-річного Жені Костюка виплатять допомогу: рішення Вінницької мерії

 У Вінниці виплачуватимуть матеріальну допомогу учасникам АТО, які воюють на Сході України в складі добровольчих батальйонів. 25 тис. гривень допомоги передбачено при пораненні і 100 тис. гривень – в разі загибелі бійця.

Відповідні зміни до рішення щодо виплати матеріальної допомоги пораненим учасникам АТО та членам їх родин в разі загибелі бійця, 24 червня затвердила сесія Вінницької міськради.

«Як відомо, бійцям ЗСУ, Нацгвардії, прикордонникам, всім підрозділам, які є офіційними і воюють на Сході України, ми виділяємо пораненим 25 тис. гривень матеріальної допомоги, і коли трапляється трагедія, то 100 тис. гривень матеріальної допомоги родинам загиблих. Але не була передбачена така ситуація з добровольчими батальйонами. В нас 2 червня від важкого поранення загинув 19-річний Євген Костюк, який був одним з наймолодших бійців «Правого сектору». Практично юридичних підстав для виплати матеріальної допомоги в нас не було. Тому ми вносимо зміни і доповнення в проект рішення щодо надання матеріальної допомоги яким включаємо надання можливості видачі допомоги членам добровольчих батальйонів при пораненні та родинам загиблих.

За час проведення так званого АТО з міського бюджету профінансована допомога 83 пораненим і 19 сім’ям загиблих», - прокоментував рішення мер Вінниці Сергій Моргунов.

Нагадаємо, 19-річний Євген Костюк захищав цілісність України в складі ДУК «Правий сектор», 2 червня він отримав поранення несумісне з життям.

4 червня у Вінниці попрощались з Женею.

Вінниця.інфо