12 верес. 2014 13:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

25

0

Російські військові не поспішають виходити з України

Російські військові не поспішають виходити з України

В секретаріаті НАТО вважають, що в Україні залишаються близько 1 тис. російських військових


Російські військові не поспішають виходити з України

Протягом доби режим припинення вогню зберігався. Але також було зафіксовано його поодинокі порушення. Втрат серед українських військових немає. Фіксується припинення виходу російських військ з території України.

Про це йдеться в повідомленні інформаційного центру РНБО.

Попри перемир’я, минулої доби з мінометів, стволової артилерії та ракетних систем залпового вогню було обстріляно Донецький аеропорт.

11 вересня  о 08:00 на блокпосту в районі південно-західної околиці н.п. Станиця Луганська на міні терористів підірвався цивільний автомобіль. Внаслідок вибуху загинула жінка-водій; один прикордонник отримав поранення.

Протягом доби бойових зіткнень з російським найманцями на кордоні не відбувалося.

Водночас фіксується припинення виходу російських військ з території України. Заступник генерального секретаря НАТО з питань зовнішньої політики та політики безпеки Джеймс Аппатурай заявив про зменшення кількості військовослужбовців регулярної армії РФ, однак констатував збереження військ спеціального призначення на території України. При цьому в секретаріаті НАТО вважають, що в Україні залишаються близько 1 тис. російських військових, а на російсько-українському кордоні – близько 20 тис.

Разом з тим фіксується суттєве зниження активності бойовиків в Маріупольському та Новоазовському районах, що можна пояснити роботою в них Місії ОБСЄ.

Наразі терористи сконцентрувались в районі Розсипного та Пелагіївки Донецької області.

По Новоазовському району постійно переміщується спеціально обладнаний автомобіль, який здійснює радіоелектронні перешкоди та прослуховування абонентів мобільних операторів.

ВИННИЦА.info


0
0