22 серп. 2014 13:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

43

0

Російський гуманітарний конвой заїхав в Україну, без Червоного Хреста

Російський гуманітарний конвой заїхав в Україну, без Червоного Хреста

124 КАМАЗ-и в’їхали на територію підконтрольну бойовикам


Російський гуманітарний конвой заїхав в Україну, без Червоного Хреста

Сьогодні об 11 годині 10 хв. 34 вантажівки зі складу російського гуманітарного конвою самостійно вирушили в бік України через пункт пропуску «Ізварине», який тимчасово знаходиться під контролем терористів.

Про це під час брифінгу заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Рух відбувається без супроводження та участі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста та у порушення раніше досягнутих домовленостей між Україною та Росією щодо догляду та оформлення російського гуманітарного вантажу.

Зреагувавши на ситуацію, українська сторона запропонувала провести переговори між керівництвом Генеральних штабів України та Російської Федерації. Проте вони не відбулися через відмову російської сторони.

Відповідальність за безпечний рух російської колони по території, яка тимчасово не контролюється українськими силами, лежить виключно на Російській Федерації.

Як щойно стало відомо, в бік українського кордону розпочався рух ще 90 вантажівок, до яких російською стороною не були допущені ані українські прикордонники та митники, ані представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Українська сторона виконала всі взяті на себе зобов’язання щодо готовності та оформлення російського гуманітарного вантажу у повній взаємодії з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Окремо з цього приводу готується відповідна заява МЗС України про порушення досягнутих домовленостей.

ВИННИЦА.info


0
0