3 січ. 2019 10:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

69

0

Розпочався процес монетизації субсидій. Як вінничанам отримати кошти

Розпочався процес монетизації субсидій. Як вінничанам отримати кошти

 Під перший етап монетизації субсидій підпадають ті домогосподарства Вінниці, які вперше звернуться до департаменту соціальної політики за отриманням субсидії


Розпочався процес монетизації субсидій. Як вінничанам отримати кошти

 Під перший етап монетизації субсидій підпадають ті домогосподарства Вінниці, які вперше звернуться до департаменту соціальної політики за отриманням субсидії. А ті, хто вже отримують цей вид допомоги зможуть користуватимуться програмою по монетизації субсидій з 1 травня.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Вінницької міської ради.

Як розповіли у департаменті соціальної політики Вінницької міської ради, призначена сума субсидії заявнику буде надходити на його персональний обліковий запис в Ощадбанку. Держава через Ощадбанк буде розраховуватися з надавачами комунальних послуг в межах призначеної домогосподарству суми субсидії та в смс повідомленнях щомісячно інформувати заявника про те, яку суму необхідно сплатити домогосподарству за спожиті комунальні послуги.

Якщо домогосподарство буде заощадливо використовувати енергоресурси, за результатами опалювального (неопалювального) періоду таке домогосподарство зможе отримати залишок коштів на рахунку та використовувати їх на свій розсуд (раніше можна було отримати частину невикористаної суми субсидії).

Домогосподарства, яким субсидія призначена з початку опалювального сезону не потрібно з січня 2019 р. звертатися до управлінь соціального захисту населення. Призначену суму субсидії такі домогосподарства будуть отримувати до закінчення опалювального сезону, шляхом перерахування департаментом соціальної політики бюджетних коштів на рахунки організацій, що надають послуги.

Вiнниця.info