25 черв. 2016 09:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

86

0

Санепідеміологи просять не пити воду під час купання на вінницьких пляжах

Санепідеміологи просять не пити воду під час купання на вінницьких пляжах

 Водя у річках ВІнниці неса небезпеку


Санепідеміологи просять не пити воду під час купання на вінницьких пляжах

Лікарі СЕС повідомляють, що за останніми перевірками на Центральному пляжі, Хіміку та пляжі Гонти за бактеріальними показами воді не відповідає нормі. Якщо вона потрапить у організм, може отруїти шлунок, - сказала кореспондентам ВІННИЦЯ.info  лікaр із зaгaльної гігієни відділення оргaнізaції сaнітaрно-гігієнічних досліджень ДУ «Вінницький облaсний лaборaторний центр Держсaнепідслужби Укрaїни» Оксaнa Скоробaгaч.

«Згідно останніх результатів, які ми провели – на хімічні, медико-біологічні показники, наявність пестицидів, пляж Гонти – не відповідає по мікробіологічним показникам ентерококам та холі формам, це значить, що цю воду не можна при купанні ковтати, особливо дітям, це кишкова флора, яка може при певних умовах викликати певні кишкові розлади зі сторони кишково-шлункового тракту. Якщо цю воду не ковтати і прийняти душ, страшного немає, але якщо є подразнення на шкірі, треба буде дезинфікувати. На Кум барах – де Центральний пляж – бактеріальні показники також не відповідають. На Хіміку – знайдені ентерококи, колі форми», - розповіла Оксaнa Скоробaгaч.

    

Особливо не рекомендують купатися тим людям, які мають на тілі подряпини – бо неякісна вода може спричинити запалення. У випадку розладів кишкового тракту після купання у СЕС радять невідкладно звертатися до медиків.

ВИННИЦA.info