12 груд. 2014 10:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

23

0

Селищну раду на Вінниччині зобов’язали створити ритуальну службу

Селищну раду на Вінниччині зобов’язали створити ритуальну службу

 В Літині не було підприємства, яке надає ритуальні послуги 


Селищну раду на Вінниччині зобов’язали створити ритуальну службу

 Вінницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало бездіяльність Літинської селищної ради порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що може призвести до недопущення конкуренції на ринку ритуальних послуг в межах смт. Літин Вінницької області.

Про це повідомляє прес-служба АМК у Вінницькій області.

Як встановлено, Літинська селищна рада не приймала рішення про надання статусу ритуальної служби комунальному підприємству «Житлово-комунальне підприємство «Літинське». Проте рішенням Літинської селищної затверджено тарифи на ритуальні послуги.

Відповідно до Закону України «Про поховання та похоронну справу» на органи місцевого самоврядування покладено функції створення ритуальної служби, яка б здійснювала організацію поховання померлих і надання передбачених необхідним мінімальним переліком окремих видів ритуальних послуг та ритуальних послуг, не передбачених цим переліком, а також реалізації предметів ритуальної приналежності.

В зв’язку з тим, що в смт. Літин відсутня ритуальна служба, суб’єктам господарювання, які виявляють бажання здійснювати діяльність на вказаному ринку, немає можливості надавати ритуальні послуги за договором з ритуальною службою.

Крім того, ненадання статусу ритуальної служби Підприємству призводить до того, що особа, яка зобов’язалась поховати померлого, не може вибирати виконавців послуг серед суб’єктів господарювання, які уклали договори з ритуальною службою, в зв’язку з відсутністю таких суб’єктів.

Літинську селищну раду зобов’язано прийняти рішення про надання статусу ритуальної служби.

ВИННИЦА.info

 


0
0